fbpx

CB66 DM 2019: Hele feltet kunne have været “udslettet”!

Inkluder i Newsletter: Ja

Hornbæk lagde traditionen tro by, havn og farvand til CB66-klassens danmarksmesterskab 2019. Det er nemlig nu fjerde år i træk at Hornbæk afholder DM for klassen, og Hornbæk fyrer op på alle cylindre.

Trailer røg i havnen
Allerede i slæbestedet blev der lagt for med underholdningen. Normalt er det udramatisk at køre en CB66 ned af slæbestedet uden bil. Det foregår ved at man får lidt hjælp af trailerens håndbremse og så går det ganske let. Slæbestedet i Hornbæk er erfaringsmæssigt meget fladt og derfor holdt undertegnede, Per Baatrup, blot fast i traileren ved fangelinen. Hornbæk havn er dog i 2019 blevet uddybet. Så lige pludseligt blev det meget stejlt og traileren med båd fløj derudaf og traileren endte på bunden af havnen. Ny hastighedsrekord i søsætning af Jensen Gin, men noget besværligt at fiske traileren op fra bunden.

Stemning i top
Sejladserne startede fredag på klokkeslaget 13 og Hornbæk leverede fem sejladser i fantastisk vejr - ja ren champagnesejlads. DM var i gang på bedst mulig måde, og sejlerne var i hopla da vi lagde til ved Hornbæks stævnebro, efter en suveræn dag på vandet. På land var Rasmus Knude klar som vært for en herlig forfriskning som blev serveret efter kunstens regler - ja, stemningen var i top og det fortsatte den med under aftenens grill-fest i klubhuset.

Korteste sejlerdag i mands minde
Lørdag morgen gik starten i let vind. Men efter to sejladser døde vinden totalt. I horisonten kunne vi alle se en kæmpe tordenbyge nærme sig. På www.lightningmaps.org vises lynene i realtid og der kunne vi se uvejret brede sig hen over hele nord-kysten. I denne situation er det dejligt med den erfarne baneleder Henrik ‘Hønse’ Poulsen der - uden at ryste på hånden - sendte feltet i havn i rette tid inden uvejret.

Et kvarter efter vi lagde til begyndte regnen at hamre ned og kort efter stod himmel og hav i et med torden, hagl og regn. I Helsingborg målte de middelvind på 30m/s og midt i uvejret var der lokalt orkanstyrke i Hornbæk. Var vi ikke sejlet i havn ville mange af bådene være forlist på stranden og CB66 klassen nedlagt - for slet ikke at tale om mulige redningsaktioner. Py-ha for en omgang! Det var den korteste sejlerdag i mands minde.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Lørdag aften var hele feltet samlet til regattamiddag på Restaurant Hansens og her var alle jo meget friske ovenpå den korte sejlerdag. Efter en dejlig middag gik hele feltet til højre side i Hornbæks natteliv med kurs mod live musik på Hornbæk Strand.Sejlerne satte her i hobetal ild til dansegulvet med strand-stil på bare tæer.

Søndag var der lagt i kakkelovnen til en ordentlig omgang strabadser. Vi startede med 8-10 m/s og vinden øgede roligt hen af dagen til 12-13m/s i de afsluttende sejladser. Allerhårdest var det for Asger Dahlgaard og Flemming Tordenskiold på DEN-39 der med deres første stævne og kun to mand på båden kæmpede sig tappert gennem strabadserne. Det udløste flidspræmien og store klapsalver.

Topstriden om DM titlen stod søndag mellem Jensen Gin, Ketchup og de regerende mestre på Dirty Diana. I sidste sejlads var det dog Jensen Gin der trak det længste strå og sikrede sig DM-titlen for næsen af Dirty Diana og med Ketchup på bronze pladsen. Det var første medalje i CB66 klassen til Ketchup besætningen og første DM titel til Jensen Gin. Efter 3 år på tronen måtte Dirty Diana abdicere, men lovede at gøre deres yderste fort at erobre titlen tilbage i 2020.

Stævnevinder blev den svenske familie Hellekant på Blåls der - på trods af en let besætning - sejlede forrygende i den hårde luft og vandt med imponerende taktik stævnet. Anders med børnene Rebecca og Christoffer har sejlet CB66 sammen i otte år, og er et kæmpe forbillede på et familiehold.

Dreamteam-Hellekant har senest inspireret Olle Langenius fra Göteborg til at stille et nyt stærkt familiehold med datteren Frida og hendes kæreste Carl på Layline Partners.

Ved den afsluttende tale lovede Henrik ‘Hønse’ Paulsen - til stort bifald - at Hornbæk stiller op til endnu en omgang CB66-DM i 2020.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *