fbpx

Contenderklassens første officielle DM med tåge og tang

I weekenden d. 6.-7. oktober blev der i Hellerup Sejlklub afholdt det første officielle DM i contenderklassen. Favoritten, den lokale Søren Dulong Andreasen, som i sidste weekend også vandt det tyske mesterskab og i sommerferien blev europamester, vandt stævnet. Han har tidligere vundet klassemesterskabet 14 gange, men her 15. gang blev det til en officiel DM-titel, da DS nu har tildelt contenderklassen officiel DM-status, det skriver Jon Møgelhøj i DEN-5.

Til stævnet deltog også både fra Tyskland, England og Canada, der var i alt 26 deltagende både. Særligt de tyske både blandede sig i toppen, og Søren Andreasen blev presset af tyskeren Max Billerbeck, der endte som samlet toer til stævnet.

Den samlede DM-sejr var kun lidt i fare, da Søren i fjerde sejlads måtte udgå med defekt, men det lykkedes for Søren at reparere og sejle de resterende sejladser. De to andre medaljetagere – altså den næstbedste og tredjebedste dansker - blev Jacob Kristensen fra Hellerup og Per H. Hansen fra Aarhus.

Start i tåge og vindstille

Stævnet startede lørdag med absolut ingen vind. Der var faktisk så lidt vind, at da en tågebanke kom ind over bugten og forsvandt igen et kvarter senere, så kunne man se de samme to kølbåde ligge samme sted ude i bugten.

Baneleder Hans Friis udsatte derfor på land. Der var derfor masser af tid til at sparke dæk på havnen, og skulle andre have samme oplevelse i Hellerup, så fik en delegation testet, at man kan se signalmasten med AP foran sejlklubben, når man står oppe ved pølsevognen på Strandvejen.

En prik til hver

Da vinden kom omkring kl. 15, blev der sejlet to sejladser i meget let luft, hvor mange blev overraskede over, at der lå en kraftig nordgående strøm ved topmærket, da det lå noget længere ude, og hvor Københavns Nordhavn ikke gav strømlæ. Lørdag vandt både Søren og tyske Max Billerbeck en sejlads hver.

contendervindere web
Søren Andreasen, Hellerup Sejlklub, kan nu smykke sig med titlen som officiel Danmarksmester. Jacob Kristensen også fra Hellerup fik 2.pladsen og Per H. Hansen fra Aarhus tog 3.pladsen. Foto: Thomas Hernø‎

Strøm og tang

Søndag blev der startet fra morgenstunden i kraftigere vind. Første sejlads var mere oktober-agtig med otte sekundmeter og mærkbart lavere temperaturer end om lørdagen. Med aftagende vind hele søndagen blev de to sidste sejladser sejlet i let vind som om lørdagen. Også søndag gav den nordlige vind udfordringer med et topmærke ude i Øresunds strøm. Samtidig lå slagmærket inde i et område med meget tang. Så det er hermed testet, at når man sejler en contenderjolle igennem en tangklump tyk som et gammelt ryatæppe, så tager det meget af farten.

Fra Contenderklassen skal der lyde en stor tak til Hellerup Sejlklub for det gode arrangement.

Resultater kan ses her.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?