fbpx

CB66 Bootcamp: Jesper Radich sikrede højt fagligt niveau

Inkluder i Newsletter: Ja

CB66 klassen havde besluttet at afvikle en bootcamp med fokus på et højt fagligt niveau som inspiration til årets kapsejladser, og for at bakke det faglige op, havde klassen hyret Jesper Radich som træner i de to dage.

Lørdag var alt timet og tilrettelagt med to træningspas på vandet, hvor fokus var på taktik og teknik omkring starter samt tætte styrbord mærkerundinger. Det er præcis disse situationer, hvor der kan gøres en afgørende forskel på resultatet, og samtidig situationer, hvor CB66 klassen fokuserer på at kapsejladsreglerne overholdes.

Teori og praktik

I teorilokalet gennemgik de fremmødte reglerne, og fik på den måde en bedre forståelse af mulighederne samt retningslinier for, hvornår de forskellige beslutninger gerne skal træffes. Efterfulgt på vandet konstruerede Jesper Radich forskellige scenarier og live-kommenterede via VHF på, hvordan de enkelte teams kunne takle situationerne. Det lærte de deltagerne utroligt meget af, og toppet op med mole gin-tonic og bruschetta, ja så denne bootcamp ligesom i gang.

Spørgelysten enorm

Ved søndagens morgenmad tog træneren tyren ved hornene og udfordrede os til at spørge om ting og emner som CB66 sejlerne, gerne ville blive klogere på. Det var en form der behagede sejlerne og spørgelysten var mildest talt enorm. Med Jespers store erfaring lykkedes det at besvare alle spørgsmål lige fra teknisk trim over bådens håndtering til sejlads strategier.

Motivationen blandt deltagerne var i top, og under de efterfølgende sejladser var alle besætninger i højeste gear, og på samtlige både var der nye ting der skulle afprøves og indkøres.

Bootcamp-2018 var på den måde en bragende succes for de deltagende både - det faglige niveau var højt og stemning og forplejning fulgte trop.

Fra CB66 klassen skal der lyde en stor tak til Hellerup Sejlklub for at lægge faciliteter til weekenden, samt til Dansk Sejlunion for deres økonomiske bidrag til bootcampens faglige del, og til slut ønsker klassen også at sende en stor tak til Jesper Radich for god undervisning.

CB66

Stemningen og motivationen var i top, da CB66 klassen afviklede Bootcamp i Hellerup, hvor Jesper Radich var mødt op som 'indpisker' - men der blev også plads til en mole gin-tonic så det sociale også lige som var på plads. Foto: Britt Lilja

Mere om CB66 klassen på sitet her

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *