fbpx

Finnjoller samles til traditionsrig kapsejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

For 20. gang arrangerer Kastrup Sejlklub kapsejlads for Finnjoller med et skær af retro over sig. Første gang blev stævnet kaldt AluCup. Det var i de år, hvor der med udgangspunkt i Dragør fleet'en, blev genskabt en stor og aktiv Finnjolle klasse i Danmark. For at sætte gang i klassen introduceredes en uformel regel, der satte max pris på en brugt Finnjolle alt inklusive - 12.000 kroner.

Sådan blev det til Polyester Cup

For dette beløb erhvervede man sig en ældre jolle med Aluminiumsmast, hvor nyere joller på den tid ellers blev købt med kulfiber mast. Som en yderligere motivation for alle sejlere til at deltage i stævnet, så præmieredes den bedste båd med alumast. Denne tradition holdt sig i flere år indtil alle både havde opgraderet til kulfibermaster. Derefter besluttede man at præmiere den bedste båd med dacron sejl, og af uransagelige årsager skiftede stævnet navn til Polyester Cup, og dette navn hænger ved.

Polyester

Stemningsbillede fra dengang, at sejlermoden var en anden. I år er det 20. gang, at der sejles Polyester Cup for Finnjollerne.

Årets første stævne

Stævnet er altid årets første i Finnjollernes kapsejladskalender. Det er også kærligt blevet omtalt som årets mest demokratiske stævne, fordi stort set alle deltagere på et tidspunkt oplever at være i top 3 eller sidst. Årsagen er, at sejladsområdet i Kastrup byder på omskiftelig vind og strøm. Det giver god lejlighed til at få trænet de fleste aspekter af kapsejlads, hvilket er meget praktisk som optakt til kapsejladssæsonen.

Stævnet er ikke mindst populært for den gode stemning på land og vand. Sejladserne afvikles kompetent og hurtigt. Sidste år gennemførte arrangørerne otte sejladser à cirka 25 minutters varighed over de to dage.

 









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *