fbpx

Danskere med i front ved VM for OK og Contender

Det var den første dag for de danske OK-jollesejlere i Polen, og Bo Petersen, Hellerup lagde meget stærkt ud med at vinde begge dagens sejladser i farvandet ud for Puck i Polen i et felt på 94 OK-joller, hvor der var vind fra 3 til 33 knob på åbningsdagen.

Bo var selv usikker på, om han ville blive disket for at pumpe for meget i den ene sejlads, men han slap gennem 'jury'ens nåleøje'.

I dagens første sejlads lå Bo nr. 2 og kom på den rigtige side af banen, da vinden skiftede 40 grader, hvorefter han sejlede sig i front, og holdt placeringen i mål, og Jørgen Svendsen blev nr. 2.

Anden sejlads kom først i gang efter en kraftig regnbyge, hvorefter vinden skiftede, og blev ved at ændre sig i løbet af eftermiddagen. Efter ey par omstarter, hvor 12 både fik 'black flag' kom feltet afsted.

Bo Petersen kom rundt om første mærke som nr. 3, og efter den anden omgang var Bo igen i spidsen, og den placering holdt han i mål.

Jørgen Lindhartsen lagde ud med en 4. plads, men måtte desværre indkassere en 'Black Flag' (BFD, red. i dagens anden sejlads, og ligger derfor godt nede i rækkerne på en 46. plads med 98 point. Undgår Lindhartsen flere af disse, er vi sikre på gode gamle 'Lind' nok skal blande sig i toppen når der må fratrækkes en sejlads. 

Efter de to første sejladser ligger 5 danskere i top 10:

1 DEN 1431 Bo Petersen 2
2 GBR 1 Jim Hunt 5
3 GBR 2173 Charlie Cumbley 9
4 DEN 3 Jørgen Svendsen 12
5 NZL 544 Greg Wilcox 12
6 GER 789 André Budzien 13
7 DEN 6 Stefan Myralf 20
8 DEN 1397 Henrik Kofoed 22
9 AUS 735 Mark Jackson 24
10 DEN 1442 Rene Johannsen 27

Se samlede resultater efter 2 sejladser HER

2015-Contender-Worlds Medemblik_tom touw_532

Søren Dulong Andreasen i fuld koncentration. Foto Thom Touw

Contender VM i Holland

Ved Conterder VM i Medemblik, Holland har to danskere fået en god start og ligger med i top 10 efter tre sejladser. Især har to af de danske favoritter lagt flot ud i det store felt med 126 både.

Søren Dulong Andreasen - verdensmester 2013 og Europamester 2014 - ligger nr. 5 efter de første tre sejladser med serien 6-1-3, 10 point.

Jesper Nielsen - som for en måned siden vandt Kielerwoche - har ligeledes 10 point med serien 3-3-4.

Begge danske sejlere regnes blandt favoritterne til podieplaceringer ved årets verdensmesterskab.

Jon Møgelhøj fortæller fra Medemblik:

"Vi sejler i Medemblik som i den forgange uge har været ramt af den værste sommerstorm i Hollands historie. Så selvom vi er på bagsiden af stormen, så er det et stævne i virkelig hård blæst.

Der er sejlet i to dage nu - i går sluttede dagen med masser af action, da mange både ikke kunne klare blæsten. Jeg selv måtte trækkes ind uden mast, da forstaget knækkede på andet opkryds i sejladsen. Frank Stigborg fra Hellerup Sejlklub fra fik redress af protestkomiteen, efter at han valgte at udgå af sejladsen for at hjælpe en franskmand der var kommet til skade.

I dag øgede vinden yderligere til et snit på ca. 14-16 m/s, så her blev kun en sejlads gennemført. Vejrudsigten for imorgen er heller ikke god. Her skal stormen toppe, så vi er spændt på at se om vi får sejlet eller ej. Dog ser torsdag og fredag gode ud."

Der er ni danske deltagere:

Fra Hellerup er der Søren Dulong Andreasen, Frank Stigborg og Frederikke Mikkelsen.

Fra Dragør: Thomas Hernø

Fra Skovshoved: Jon Møgelhøj

Fra Aarhus: Henning Wermuth og Solvej Trautner

Fra Rødvig-Stevns: Jeppe Sørner

Fra Aabenraa: Jesper Nielsen

Se samlede resultater efter 3 sejladser HER


★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *