fbpx

Suveræne klassemestre i Contender og A-Cat

Lørdag blev der kæmpet i hård vind, men søndag viste vinden sig mere human med 5-7 m/s fra springende vestlige retninger. Det blev til i alt 10 sejladser for A-Cat og 9 for Contender.

Vindere contentre_2014_hellerup_529

Verdens- og europamesteren Søren Dulong Andreasen (overnfor i midten) blev en suveræn Contender klassemester og vandt 7 af de 9 afviklede sejladser. Der er for øjeblikket ikke andre danskere som kan gøre ham ”rangen stridig” som Danmarks bedste i klassen, og han har også internationalt været dominerende de senere.

Se foto-galleri fra Contender DM her

Jesper Nielsen fra Aabenraa blev nr. 2 foran to tyskere på 3.- og 4.-pladsen. Tredjebedste dansker blev Per Hansen fra Aarhus.

Vindere A-Cat_2014_hellerup_532

Der var 16 deltagende A-cat’s, hvor udlændingene besatte de tre første pladser. Svenskeren Pontus Johnsson fra Ystad brillerede i A-Cat med syv førstepladser ud af ti sejladser. 2.- og 3.-pladsen blev besat af tyske sejlere.

Se foto-galleri fra A-Cat DM her

Bedste dansker blev Jørgen Hansen, Kolding som nr. 4 foran Bo Ehrhardt, KDY på femtepladsen. 

Størst drama stod Tom Bojland i A-Cat, da han i en gate-runding med stor fart torpederede en foranliggende tysker. Værst gik det dog ud over Toms egen båd, der flækkede en halv meter af det ene skrog. Protestkomitéen gav ikke Tom medhold i en efterfølgende protest, så fejlen var helt hans egen. Tom endte på den samlede sjetteplads.

Den nordiske mester Thomas Paasch startede stævnet med fire ikke.startede, det kunne han ikke nå at rette op på i de resterende 6 sejladser og endte på 10.-pladsen. Tidligere på året blev Thomas nr. 15 ved VM, som tredjebedste europæer.

Samlet resultat - Contender og A-Cat klassemesterskaber 2014

 Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?