fbpx

Contender næsten nok til DM – i fremtiden

Hellerup Sejlklub afholder denne weekend de uofficielle mesterskaber for A-Cat og Contender. 15 A-Cat og 28 Contender fra Canada, Østrig, Tyskland, Sverige og selvfølgelig Danmark har fundet vej til Øresund. 

Mesterskaber er i Dansk Sejlunions forstand klassemesterskaber, idet 1-personer klasser først kan få et oficielt DS-DM, når de kan samle 25 både på startlinien.

Contender er i år 25 både, inkl. udenlandske sejlere, og det er i princippet nok til at kunne få et officielt DS-DM.

Klassen har været i stabil fremgang i en årrække, og samler ofte gode felter til deres stævner, men vil også i fremtiden være afhængig af udenlandsk deltagelse også, for at kunne opnå og opretholde DM-status. Men planlægges og aftales stævnerne, så de passer ind i specielt Sverige og Tysklands stævnekalender, så byrde det kunne lade sig gøre.

Sejladserne lørdag var præget af hård vestenvind mellem 7 og 11 m/s, som sprang lige så meget som den plejer på Øresund i vestenvind.

A-cat klassemesterskab_hellerup2014_01_530

Mange af deltagerne i såvel A-Cat som Contender skal hjem og træne mere, specielt i blæsevejr. Foto HS.

Rigtig mange deltagere havde problem den forholdsvis hårde vind, og det kan ses på resultatlisterne med mange udgåede som følge af småskader, eller hvis rorsmanden ikke syntes det var sjovt længere. Derfor blev det også kun til 4 sejladser for hver klasse. 

I Contenderklassen er Hellerups lokale multimester, Søren Dulong Andreasen suveræn med fire prikker i dagens sejladser.

Tilsvarende dominerede Pontus Johnsson fra Ystad med fire førstepladser i A-Cat. Der sejles igen søndag. 

Du finder resultaterne her.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?