fbpx

EM Contender: Guld og bronze til danskerne

Ostseebad Kühlungsborn er en gammel DDR-badeby, så her vrimler med turister langs stranden – også den hvor mange af deltagerne sætter bådene i vandet - men dog ikke så meget som på vestsiden af havnen, der er som et fluepapir på linje med Bellevue eller Charlottenlund Fort på årets varmeste dag i Danmark ...

De første dage:

Efter måling var der planlagt en practice race, som dog blev aflyst pga. for lidt vind.

Dag ét til selve stævnet foregik på land, da der var absolut ingen vind. På den kølbåd, jeg sover på, har vi en vindmåler, som ikke kunne registrere vind overhovedet. Dagens joke gik på, at vi ikke kunne sige hvor meget vind, fordi der kun var en decimal på måleren.

Dag to var der planlagt tre sejladser, men kun én kunne gennemføres.

Banelederen fik meget fint en sejlads igennem i det vindue der var med vind imellem kl. 12 og 13 (selvom et par enkelte allerbagerst ikke nåede i mål før vinden døde helt).

Vi skulle godt nok igennem tre startforsøg, så der røg et par sejlere på sort flag. Der var let luft og gammel sø, så på kryds havde man bølgerne i næsen på styrbord halse, og strømmen i næsen på bagbord, så det var ikke fuld fart frem... Til alles store overraskelse var første båd ved topmærket Søren Svarre fra Roskilde, som er forholdsvis ny i klassen. Han sammenlignede det selv med en cykelrytter der stikker af i et udbrud, men godt ved at han bliver hentet inden mål – hvilket også skete.

Men fedt at se en ny dansker i front af feltet – også selvom det var på lånt tid denne gang. Vinder af sejladsen blev tyskeren Max Billerbeck. Søren blev tre, så han er stadig godt med.

Der er planlagt ti sejladser, men det virker urealistisk at nå med den vejrudsigt.

Dag 3:

Første dag med regn. Her blev vi sendt på vandet i ca. 4 m/s, hvilket der ikke var, da klokken nærmede sig det planlagte starttidspunkt kl. 11, så vi fik lov at vente 1-1½ time før vi blev sendt på land. Først kl. 17 fik vi startet, men til gengæld gennemført to sejladser i let luft – og igen blev Max Billerbeck dagens vinder.

Dag tre var også Frank Stigborgs 50-års fødselsdag, så dagen blev startet med balloner på hans jolle. Under udsættelsen på land blev der sunget fødselsdagssang ombord på Mejse, som er den anden Franks kølbåd, som har fungeret som hjem under EM for fire af danskerne.

Dag fire:

Endelig vind. 5-6 m/s fra vest. Perfekte Contender forhold. Tre sejladser blev gennemført, og undertegnede, der normalt ligger i den tunge ende af feltet, prøvede at runde topmærket i anden sejlads som nr. ca. 20 – og selvom jeg udmærket vidste at det var på lånt tid, så var det sjovt at lege med de store drenge ;-) Det blev en god dag for Søren A. og Jesper, der rykkede op i feltet efter sejladserne – Søren på første pladsen og Jesper på fjerdepladsen, men a-point med tredjepladsen.

Dag fem – sidste dagen:

Starttidspunktet er rykket frem til kl. 10. Der var planlagt to sejladser i let og skiftende vind. Efter et par omstarter var det tydeligt at vi kun ville nå en. Derfor kunne Søren sejle på Max, og sørge for at slutte før ham, og dermed vinde. Og i og med at Christoph Engel, som før lå på tredjepladsen, var blandt de mange tyvstartede, så Jesper rykkede op på tredjepladsen.

De danske placeringer (95 deltagere):

1. Søren Dulong Andreasen (Hellerup)

3. Jesper Nielsen (Aabenraa)

11. Jacob Kristensen (Hellerup)

26. Henning Wermuth (Aarhus)

45. Thomas Hernø (Dragør)

47. Claus Litzinger (Kaløvig)

62. Søren Winther Hansen (Aarhus)

65. Frank Hinsch (Hellerup)

83. Frank Stigborg (Hellerup)

86. Jon Møgelhøj (Skovshoved)

94. Søren Svarre (Roskilde)Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?