fbpx

X-332'erne har sejlet deres klassemesterskab

Inkluder i Newsletter: Ja

En markant stigning i antallet af X-332'ere i Danmark var medvikende til stiftelsen af en X-332 klub i Danmark for et par år siden. Klubben blev stiftet under Palby Fyn Cup'en i 2011 og tæller i dag 25 medlemmer. Klubben har siden 2011 arrangeret klassemesterskab, og i søndags blev det sejlet i Bogense. Sidste år blev klassestævnet dog aflyst, da det lå i forbindelse med Palby Fyn Cup, der som bekendt ikke blev sejlet sidste år.

"For at få flest mulige deltagere til mesterskabet blev alle medlemmer inviteret til at deltage - inklusive vores tyske og svenske naboer. Vi valgte at afholde stævnet ved Bogense, da man så kan lade båden ligge i havnen til den kommende Palby Fyn Cup på fredag", fortæller Henning Nielsen, der er formand for X-332 klubben. Seks både stillede til start.

Dommeren levede op til forventningerne

Den udlagte bane var en 0,8 sm op-ned bane - estimeret til at give en sejltid på 40 minutter. Dommer var Kim Aagaard fra Aarhus Sejlklub. Han var instrueret i at gennemføre så mange sejladser som overhovedet muligt. "Kim og baneledelsen levede til fulde op til forventningerne, hvilket betød, at klarsignalet til næste sejlads blev afgivet ca. 30 sekunder efter sidste båd var i mål", udtaler Henning Nielsen.

påvandet

X-332erne på vandet ud for Bogense

Perfekte forhold

Forholdene i Bogense var fuldstændig perfekte for de seks både. Trods vejrudsigten, der havde lovet nedbør, bød hele formiddagen på blå himmel og 5-10 m/s fra nord-nordøstlig retning. Vindretningen genererede en god sø, som gjorde sejladserne endnu bedre med enkelte surfture og udfordrende bidevindsejlads.

"Folk havde tilmeldt sig mesterskabet med en ambition om masser af sjov sejlads og masser af godt socialt samvær med andre X-332 sejlere. X-332'eren har masser af potentiale, hvorfor den appelerer til folk, der ønsker at konkurrere på vandet. Det var afspejlet i sejladserne. Der var masser af tætte dyster i forbindelse med starterne, flere blev kørt udenfor og over startlinien. Det samme var gældende på banen og ved topmærket. Ambitionen om at skabe et mere intenst mesterskab blev opfyldt til fulde; dommer og baneledelsen formåede at afvikle syv fantastiske sejladser", slutter Henning Nielsen.

Dagen blev afsluttet på bedste vis med en moleøl og præmieoverrækelse, hvor en flok trætte, men storsmilende sejlere fejrede X-332'er mesterskabet, som gik til Jens Frisbæk Sørensen i FrisbæX (DEN357). Vinderteamet fik overrakt pokalen og sponsorpræmier fra X-Yachts og Palby. Nummer to blev Flemming Heiberg. Mens tredjepladsen gik til Poul Johansen.

Klassemesterskab X-332 2013

1. Jens Frisbæk Sørensen

2. Flemming Heiberg

3. Poul Johansen

4. Henrik Frederiksen

5. Henning Nielsen

6. Gert Daugård

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *