fbpx

Next stop: Hamburg

Om en uge går det løs i Hamburg med Extreme Sailing Series. Denne gang skal der sejles på Elben, og stævnet i den tyske by markerer samtidig, at man er halvvejs i sæsonen med denne fjerde afdelingen. Tidligere har serien besøgt Oman, Kina og Wales - nu gælder det Tyskland.

Det er anden gang, at Extreme Sailing Series er på besøg i Hamburg. For dem som ikke ved det, så er Hamburg en vigtig maritim livsnerve for Tyskland. Hvert år besøger ikke mindre end 10.000 skibe havnen i Hamburg. I næste uge gælder det så syv lette GC32 katamaraner, der skal dyste i en af Europas travleste havne.

Banen tilpasset en smule

Fordi man sejler i en anden bådtype, end sidst serien var i Hamborg, har man fra arrangørernes side valgt at udvide banen en smule. Det giver bedre plads og manøvrerum for de hurtige GC32 katamaraner. Banen har dog en naturlig grænse i form af havnens kajanlæg.

"GC32 katamaraner klarede sig godt i de tætte rammer i Cardiff i sidste måned, men besætningerne vil stå over for yderligere udfordringer i form af stærke tidevandsstrømme i Hamburg. Jeg forventer et meget tæt opgør i Hamburg, hvor forholdene kan give nogle overraskende resultater", udtaler Race Director, Phil Lawrence.

Et hold ved bedre end de andre, hvordan de skiftende forhold på Elben, kan være særdeles udfordrende. Danske SAP Extreme Sailing Team med Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen kæntrede sidste år, da de bommede og blev fanget af et voldsomt vindstød på en dag, hvor tordenvejr og vind på op til 30 knob ramte baneområdet.

3746de04 cf35 45be 98b7 e0668bca9f1c

En dramatisk kæntring i Hamburg for SAP Extreme Sailing Team sidste år.

"På trods af den dramatiske kæntring og en enorm kollision, kom vi stadig på podiet i Hamburg sidste år. Faktisk var der var flere elementer fra vores præstation, som vi vil forsøge at gentage denne gang. Vi bliver mere og mere erfarne i GC32 og ser frem til nogle tæt sejladser", udtaler Rasmus Köstner.

"I Cardiff lykkedes det os at performe godt henover fire dage, og vi får flere og flere af de små detaljer på plads. Vi vil forsætte med at udvikle og forbedre os", siger Køstner, der glæder sig over, at det lykkedes at komme på podiet for første gang i år i Cardiff. Overalt ligger det danske hold på en fjerdeplads.

Stillingen Extreme Sailing Series 2016

1 Oman Air (OMA) 35 points
2 Red Bull Sailing Team (AUT) 32 points
3 Alinghi (SUI) 30 points
4 SAP Extreme Sailing Team (DEN) 25 points
5 Land Rover BAR Academy (GBR) 25 points
6 CHINA One (CHN) 21 points
7 Sail Portugal-Visit Madeira (POR) 20 points
8 Team Turx (TUR) 11 points