fbpx

Briterne søsætter ambitiøst akademi

De britiske America's Cup udfordrere med skipper Ben Ainslie i spidsen søsætter et nyt britisk akademi, der skal fungere som et talentprogram for kommende America's Cup sejlere. Det nye initiativ skal finde, udvikle og støtte talentfulde unge britiske sejlere, der drømmer om at sejle America's Cup.

140502 ESSQingdao 028

Britiske Ben Ainslie har selv sejlet med i Extreme Sailing Series tilbage i 2014. Han er står i spidsen for den britiske America's Cup satsning. Foto: Lloyd Images.

Det første mål er at udvælge et britisk hold til at konkurrere i Red Bull Youth America's Cup, der sejles i 2017. Red Bull Youth America's Cup anses for at være en vigtig vej for unge sejlere, der drømmer om at sejle America's Cup. At unge sejlere kan gøre sig gældende ses blandt andet på det new zealandske hold, hvor 25 årige Peter Burling og 26 årige Blair Tuke sejlede med. De er nu en del af kiwiernes seniorhold.

Klar til Extreme Sailing Series 2016

Land Rover BAR Academy stiller derfor med en trup på 12 sejlere til Extreme Sailing Series 2016. Extreme Sailing Series, hvor der primært sejles stadium racing forskellige steder i verden, vil være den perfekte platform for Land Rover BAR Academy at udvikle sine sejlere. Derfor stiller de med et hold, der skal konkurrere i de nye CG32 katamaraner.

140625 ESSRussia 002

Land Rovers Extreme 40 - i denne sæson sejles der er CG32 katamaran. Foto: Lloyd Images.

Andy Tourell, der er eventdirektør for Extreme Sailing Series, hilser Land Rover BAR Academy's deltagelse velkommen. "Dette er endnu en godkendelse af serien som et springbræt for verdens bedste flerskrogssejlere og som en konkurrence, som de bedste i branchen ønsker at tage del i".

Mulighed for at sammesætte det perfekte hold

Land Rover BAR Academy's trup vil blive fuldt tæt af et erfarent team, herunder Land Rover BAR Sailing Teams manager og tre gange America's Cup vinder, Jonathan 'Jono' Macbeth. Macbeth udtaler: "Extreme Sailing Series vil give os en stor mulighed for at prøve forskellige sejlere i akademiet. Det vil være første skridt på vejen til at opbygge et team til Red Bull Youth America's Cup i 2017. Det mere langsigtede mål er at guide og uddanne unge britiske talentsejlere - og derved opbygge den næste generation af britiske America's Cup sejlere".

Leigh McMillan, der har vundet Extreme Sailing Series tre gange, vil lede og guide holdet i de to første afdelinger af sæsonen. Helt konkret skal han hjælpe med at udvikle de færdigheder, sejlerne har brug for i de nye GC32 katamaraner.

Klar til at møde danske SAP Extreme Sailing Team

Land Rover BAR Academy skal konkurrere op imod syv andre hold i serien, herunder danske SAP Extreme Sailing Team med Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen, der annoncerede deres nye GC32 kampagne kort før jul. De andre hold i serien forventes offentliggjort indenfor få uger.