fbpx

Stor succes for Team SAP

Ni år har denne Tour været afviklet, og The Wave Muscat har de seneste tre år taget sig suverænt af podiets øverste trin.

Danske Team SAP, som jeg ynder at kalde Rasmus Køstner og Jes Gram Hansens SAP Extreme Sailing Team, har gennem fire år deltaget på Extreme Touren, og naturligvis med målet om at komme på podiet. Det lykkedes i sidste øjeblik, for fra næste sæson er der ikke noget der hedder Extreme Sailing Series.

En gyser afslutning

Der har naturligvis været et par sæsoner hvor man har skulle lære at sejles disse fartmonstre, og især formatet Stadium Race, kræver sin besætning.

Optimal timing i starterne er alt afgørende for succes på disse korte baner, og her har Team SAP ramt den godt i år, senest i sidste sejlads hvor de fløj forbi nærmeste konkurrent til andenpladsen Red Bull, og det så ud til at andenpladsen var sikret, næsten inde sidste race kom igang.

Men det russiske Team Gazprom ville det anderledes. I en kollision med SAP lykkedes det russerne at beskadige ror og styresystem på den danske båd, så SAP kunne simplethen ikke fuldføre sidste sejlads, som talte dobbelt!

Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen kunne intet gøre, andet end at følge slagets gang, hvor Red Bull Sailing Team kæmpede for de værdigfulde point der skulle til for at overtage SAPs andenplads i den samlede stilling!

En tredjeplads til Red Bull var lige netop ikke nok. SAP fik godtgørelse, og med næsten mindst mulig margin på sølle to point på sæsonen, ja så endte andenpladsen i Sydney, og andenpladsen overalt til danske Team SAP, sådan.

"Det var forfærdeligt at være vidne til," forklarede en trods alt lettet Gram-Hansen. "Lige efter kollisionen, vidste vi ikke hvordan det ville gå med stillingen. Men på grund af godtgørelsen fik vi det resultat vi ønskede, og efter alt vores hårde arbejde føles det fantastisk. Vi er så stolte af den rejse, vi har været på over fire år med SAP begyndende som rookies, og nu slutter vi denne æra som to'er på podiet, det er bare fantastisk. "

Hestbæk var nøglen

Efter de tre første sæsoner hvor podiepladserne glippede, fik SAP Michael Hestbæk med som coach, og det kunne se ud som om noget af successen skal findes her?

Der er blevet trænet hårdt og fokuseret, og Hestbæk har om nogen været med til at holde teamet i topform, og om årets coach indsats udtaler Hestbæk:

'Vi slutter som 2er i stævnet og 2er overalt i serien. Det har været en lang, hård, succesfuld, lærerig, hyggelig, og til tider neglebidende sæson. Drengene har virkelig kæmpet hårdt, og det har været en fornøjelse at arbejde sammen med teamet, og Michael Hestbæk slutter af, 

'Dette resultat er samtidig holdets bedste til dato, dejligt at kunne være med til bidrage til en succes. Super godt gået SAP Extreme sailing team'

Se video highlights fra Sydney: