fbpx

Gram-Hansen & Køstner klar til endnu en sæson

 

Jes Gram-Hansen og co-skipper Rasmus Køstner vil sammen med resten af det danske SAP Extreme Sailing Team deltage i næste års udgave af Extreme Sailing Series.

Dermed er det danske hold, det første hold, der har accepteret de nye udfordringer, der ligger og venter, når serien udskifter bådene, der races i. I næste sæson skal der sejles i det ultra-lette og superhurtige GC32 katamaraner, der foiler. Formatet for serien bliver statium sejlads på otte forskellige lokationer verden over.

0930 Istanbul TS27521

SAP Extreme Sailing Team under en act i Istanbul. Foto: Tristan Stedman

Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen har haft den bedste sæson til dato i år i Extreme Sailing Series. Fire år med Extreme 40 er det blevet til, og nu er de klar til de nye udfordringer, der ligger og venter med en ny bådtype. 

"Introduktionen af foilende katamaraner er med til at skabe lige vilkår, og vi er i position, hvor vi kan udnytte dette", udtaler Rasmus Køstner og fortsætter: "Vi har viden og er i god fysisk form, ligesom vi har fortsat støtte fra SAP, der evaluerer vores resultater. Ydermere har vi momentum fra i år til at yde det bedste i de nye katamaraner".

Hårdere ude på vandet

Introduktion af de spektakulære GC32 katamaraner, der skal konkurrere i et stadiummiljø, vil være en stejl indlæringskurve for alle sejlere. Arrangørerne forventer, at serien i 2016 kommer til at rumme ti katamaraner og hold. Med tophastigheder på op imod 38 knob vil det også være første gang, at disse superhurtige flerskrogsbåde konkurrerer på et så lille baneområde.

Det afskrækker dog ikke Køstner og Gram-Hansen, der er klar til at tage udfordringen op. "GC32 er en meget fysisk båd, hvor hastighed og timing er afgørende. Jo hurtigere du sejler, jo større belastning gennem sejlene. Det kan godt være, at det er en mindre båd sammenlignet med Extreme 40, men det vil være en meget hårdere ude på vandet", udtaler Rasmus Køstner.

Lige nu venter finalestævnet i Extreme Sailing Series 2015, der sejles i Sydney, Australien til december. Her ligger danske SAP Extreme Sailing Team toer overalt. Ventetiden udnytttes optimalt med at sejle forskellige flerskrogsbåde. Blandt andet har de sejlet en foilende Moth jolle på Øresund.

Foiling6-9929-530-355-80

Køstner træner i Moth jolle på Øresund. Foto: Per Heegaard.

"Man skal vende sig til balancen, flowet omkring foilsene - det er simpelthen noget, man bliver nødt til at træne. Alting sker så hurtigt, og du har ikke en ærlig chance for at justere - en fejl og du er nede", forklarer Rasmus Køstner og slutter af med følgende kommentar: "Det vil være hurtigt, sjovt og spændende. Det er præcis, sådan som Extreme Sailing Series skal være. Jeg ser frem til at komme op i luften".