fbpx

SAP holdet kæntrer efter 'nose dive'

SAP Extreme Sailing Team startede lørdagen på andenpladsen, og sejlede en stabil serie med en række topplaceringer. Selvom de kun vandt én sejlads, bragte de sig i front, da de var mere stabilt sejlende end konkurrenterne, og skabte dermed på en føring på syv point til nr. to.

En syvendeplads i 18 sejlads betød at de mistede noget af deres point forspring, men stadig med gode muligheder for at slutte lørdagen på førstepladsen.

Den 19. sejlads tegnede rigtig godt for SAP holdet, som fik en pæn start og kom op på første kryds på tredjepladsen. De sejlede sig derefter op på andenpladsen og fik et pænt hul til den næste båd.

SAP styrt 03_PerH_528

Det kraftige vindpust har lige ramt SAP holdet lige ved krydsmærket, og sekunder efter laver de et 'nose dive' og kæntrer. Foto Per Heegaard.

Umiddelbart efter den sidste topmærkerunding, kom der en karftig bygeskyer ind over banen, som resulterede i et kraftigt pust, som ramte danskerne kort efter at de var faldet af efter at have rundet krydsmærket.

Det resulterede i et ’nose dive’, hvor de ikke kunne få kontrol med båden, og kæntringen var uundgåelig.

En udgået i denne sejlads betød, at de sluttede dagen på førstepladsen, men nu kun med ét enkelt points føring.

Hvis de havde fået andenpladsen, havde de været meget konfortabelt foran søndag, men nu er de kun ét point foran The Wave Muscat, som lige nu fører den samlede serie foran SAP Extreme Sailing Team.

Danskerne er fem point foran Gazprom Team Russia og 6 point foran Red Bull Sailing Team, så de skal kæmpe hårdt for at holde fast i en sejr eller podiepladsering i morgen.

Heldigvis blev der ikke flere sejladser i dag, da SAP holdet dermed ikke havde nået starten på næste sejlads.

Ingen i besætningen kom noget til, og umiddelbart ser det ikke ud til at båden har taget skade af 'styrtet'.

Se det samlede resultat før søndagens sejladser HER

SAP styrt 02_PerH_528

Bådmasinets fotograf Per Heegaard var på pletten i Hamburg, og fulgte den dramatiske kæntring med sit kamera.