fbpx

Team SAP suverænt i spidsen

Det "lokale" team Qingdao med Jonas Warrer som skipper og rorsmand havde igen en blandet dag, der dog indeholdt teamets første sejr i næstsidste sejlads, hvor en superstart og klog sejlads tillod Jonas at holde Jes og Rasmus bag sig selvom der var kamp til det sidste.

Det "lokale" team ligger nu nummer syv, med to både bag sig. Det skal retfærdigvis siges at lokale "invites" normalt ender sidst i det skrappe felt.

FullSizeRender

Jonas Warrer med sin første Extreme-prik i dagens 

næstsidste sejlads: Foto, Peter Warrer

Sjette mand

Jeg havde fornøjelsen at være 6. mand eller blind passagerer om bord hos team Qingdao og fik bl.a. taget et par fotos.

Hele havnefronten ved Qingdaos olympiske havn var i dag fyld med mennesker, så tusindvis af kinesere har set det fascinerende syn af en masse farvede sejl, der indimellem sejlede meget hurtigt meget tæt på hinanden. Det meste af dagen var dog præget af flovt vejr med enkelte vindpust, måske den sværeste vindstyrke at drive disse 40 fods katamaraner frem i.

FullSizeRender 2

Foto: Peter Warrer, sjette mand om bord på 'The local team' 

Vinderrecepten var igen en god start, og så bevæge sig i vindtryk. Det var SAP-drengene bedst til; men også den tyrkiske båd med to gange OL-medaljetager Mitch Booth ved roret havde en virkelig god dag og rykkede frem i klassementet, hvor det russiske team Gazprom og The Wave Muscat ligger 2´er og 3´er. Alle bådene er smæk fyldt med OL-medaljevindere, verdensmester osv.

Der er ingen tvivl om at feltet ville se godt ud i Københavns havn eller ved den nye havnefront i Aarhus med et mærke smidt oppe midt i byen. Det er stilen i stadion racing, som ser ud til at være kommet for at blive, ikke mindst fordi sponsorerne og deres gæster har en fest med sejlture og fuld forplejning og underholdning, og så befinder man sig midt i nogle spændende storbyer samtidigt med at man er ved vandet.

Gad nok se den sportsgren der kan præstere det samme.

Peter Warrer, Quingdao,