fbpx

Flot andenplads til SAP holdet i Singapore

SAP Extreme Sailing Team lå nr. to på stævnets første dag, anden dag var de I førerposition, og fra lørdag har de fastholdt andenpladsen, som er deres hidtil bedste resultat I løbet I Extreme Sailing Series siden de startede for lidt over tre år siden.

Den dobbelte olympiske guldmedaljevinder, østrigeren Roman Hagara sejlede Red Bull Sailing Team til sejr foran Jes Gram Hansen og Rasmus Køstners SAP Sailing Team, men det var efter en meget tæt og spændende fight, hvor det mange gange udviklede sig til et match race mellem netop de to besætninger.

Red Bull holdet havde et lille pointforspring da finaledagen startede, men fighten mellem de to besætninger blev først afgjort i den allersidste sejlads, hvor SAP holdet blev nr. 7 og Red Bull måtte tage til takke med sidstepladsen.

Det hele blev altså først afgjort i sidste sejlads, og desværre ikke til SAP holdets fordel, men de sikrede sig den meget flotte andenplads foran The Wave.

Dette illustrerer meget godt hvor tæt det var mellem de tre top besætninger: SAP Extreme lavede 17 top 3 placeringer, Red Bull 16 og The Wave 15. Omvendt vandt The Wave 7 sejladser, Red Bull 6 og SAP Extreme 5.

Det er iøvrigt fjerde gang at SAP Holdet er på podiet: Singapore 2013, Cardiff 2013, Qingdao 2013 og nu Singapore 2015.

ESS Singapore_Team og hestbæk_532

SAP Extreme Sailing Team holdet sammen med deres nye træner til venstre, MIchael Hestbæk. Det har været en stor gevinst at kunne drøfte hver sejlads med en træner, fortalte Rasmus Køstner til Bådmagasinet. Foto ESS

Rasmus Køstner fortæller om stævnet:

”Holdet har gjort det fantastisk godt og vi er så glade for andenpladsen, det har været lang tid siden vi var på podiet og dette resultat føles virkelig godt.

Det har været en lang regatta med meget varierende forhold; Vi har hele tiden forsøgt at forbedre os, og det er lykkedes at få mest muligt ud af de udfordrende forhold. Vi føler virkelig at vi har gjort mange ting rigtigt, og håber vi kan vedblive med det.”

SAP Extreme Sailing Team lykkedes med deres mission for dette stævne, og forhåbentlig kan de fortsætte den gode trend, når de skal sejle det næste stævne i Oman.

SAP Extreme Sailing Team består af: Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Thierry Douillard, Mads Emil Stephensen, Brad Farrand

Extreme Sailing Series™ 2015 overall standings (efter et stævne)
Position / Team / Points
1st Red Bull Sailing Team (AUT) 10 points.
2nd SAP Extreme Sailing Team (DEN) 9 points.
3rd The Wave, Muscat (OMA) 8 points.
4th Gazprom Team Russia (RUS) 7 points.
5th Oman Air (OMA) 6 points.
6th GAC Pindar (GBR) 5 points.7th Lino Songeo Team Italia (ITA) 4 points.
8th Beko Team Turx (TUR) 3 points.

ESS Singapore_Mads Emil Lubeck

Mads Emil 'SMIL' Lübeck ser meget afslappet ud her, men Rasmus Køstner fortalte, at han virkelig kæmpede fra start til slut, og har klaret sit første stævne meget flot. Foto ESS