fbpx

SAP forlænger aftale - Hestbæk ny træner

2015 Extreme Sailing Series sejles i år for niende gang – og det bliver fjerde år at det danske SAP Extreme Sailing Team hold er med.

I alt otte PRO-hold inklusive danskerne stiller på startlinjen, og ligesom tidligere år stiller der ekstra hold op i hver af eventene, inklusive hjemmeholdet. Der bliver forventeligt 10 båd til start ved hvert stævne.

Michael Hestbæk som træner

SAP-holdet bliver i den kommende sæson styrket med en fast træner, nemlig Michael Hestbæk som får rollen som Sports Performance Director, og han skal være med til at optimere holdets forberedelser og performance.

Holdet har selv store forventninger til 2015 og tager målsætningen om en podieplacering alvorligt, hvilket øges med en stærk træner kapacitet som Michael Hestbæk, der kan styrke holdet med sparring og forberedelsen mellem sejladsdagene.

Nu kommer der ’SMIL’ på holdet

Extreme 40 holdene skal have en amatør sejler med blandt de fem besætningsmedlemmer, og den danske 49er sejler Mads Emil Stephensen Lübeck – også kaldet SMIL – vil være med i sæson 2015. Det er helt nyt for ham at sejle katamaran, men han er en dedikeret high performance sejler og vandt i 2014 sølv ved Ungdoms VM.

Blandt årets stævner kommer der også til at indgå et stævne i Tyskland, og det bliver i Hamburg. Rasmus Køstner fortæller:

”Vi har sejlet mange gange i Tyskland i løbet af vores sejlsportskarriere og nyder disse udfordringer. Det er et stort plus med den store opbakning bag sejlsporten i Tyskland, så det vil være stort at vinde foran vores tyske fans. Vi er stolte over samarbejdet med SAP som har rødder i det tyske sejlermiljø. Vi har altid oplevet en fantastisk atmosfære omkring tidligere events i Tyskland.”

SAP ESS Nica 2014 528

Der bliver stærk fokus på at forbedre beslutningsprocesserne om bord i 2015. Foto ESS

Stærk fokus på strategi og taktik

SAP er tillige officiel teknisk leverandør til SAP Extreme Sailing Series, og vil fortsat levere løsninger som kan forbedre oplevelsen for seriens fans, ligesom analyse værktøjerne også giver alle besætninger muligheder for at forbedre deres performance.

Co-skipperne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner skal arbejde meget tæt sammen med deres sponsor mhp. at udvikle disse analyseværktøjer, som holdet også selv skal bruge til at forbedre deres egen performance yderligere, således at de frem for alt opnår mere effektive beslutningsprocesser. Jes Gram Hansen, Co-skipper på det danske hold siger:

”Når vi starter i vores fjerde sæson, så vil konkurrencen endnu en gang blive skærpet, og vi kan forvente at konkurrencen igen bliver særdeles tæt, hvor vinderne af de enkelte Act’s først bliver fundet i stævnets sidste minutter. Som udfordrer til en podium plads, kommer vi tilbage til serien endnu mere motiverede end tidligere og med det mål at vinde. Det bliver ikke let, når man ser på feltet, og hvis det skal være muligt, så skal vi fortsat forbedre os.”

SAP ESS Jes og Rasmus 529

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køster har været et stærkt makkerpar i mere end 15 år. Foto ESS

SAP Extreme Sailing Team havde i 2014 en ambition om en podieplacering, men endte som nr. otte. Rasmus Køstner siger:

”Vi levede ikke op til vores egen målsætning i 2014, og vi er klar over, at vi skal være meget skarpere i alle de tætte situationer banen rundt. Vi skal være hurtigere til at tolke situationerne og ændre taktik. Det har vi ikke været god nok til, men det en af de ting vi vil have ekstrem meget fokus på sammen med vores nye træner.  Alle hold har gode og dårlige sejladser, men kan vi præstere væsentlig mere kontinuerligt, kan vi komme til tops. Vi ved vi har farten. Vi har også erfaringen. Sæsonens primære mål er derfor at forbedre beslutningsprocesserne, især i de tætte situationer i starten og ved mærkerundingerne.”

Holdet vil også gerne have meget mere sejladstræning i 2015, og det kan opnås ved at sejle andre serier. Med i overvejelserne her er M32 Cup eller GC32 serien, men det er ikke endelig besluttet endnu og kræver naturligvis også ekstra finansiering.

Find mere information om holdet på www.sapextremesailing.com og du kan lære mere om SAP Analytics på www.sapanalytics.com

sejlet sættes dannebrog 528

Dejligt at det danske flag også er med i Extreme Sailing Series de kommende år. Foto ESS