fbpx

Køstner efter Nice: Alt kan ske på serien i år

Efter SAP Extreme Sailing Teams syvende plads i Nice, har holdet evalueret indsatsen og set tilbage på et stævne, som bød på mange overraskelser. De første dage lå holdet placeret blandt de sidste, men med en god afslutningsdag og specielt en andenplads i allersidste sejlads med dobbelt point lykkedes det at slutte samlet nr. 7.

Co-skipper og taktikker Rasmus Køstner fortæller her om uforudsigeligheden i dette års Extreme Sailing Series, hvor niveauet er endnu højere end nogensinde før.

Alle hold havde op- og nedture

Stævnet i Nice viste, hvor kort afstanden er mellem succes og fiasko.

Sidste års vinder The Wave, Muscat, som inden Nice havde en meget stor sandsynlighed for at vinde serien igen i år, endte som 8’er. Rasmus Køstner uddyber:

”Det var et ret specielt stævne, og det bliver mere og mere tydeligt, hvor højt niveauet er i år. Gazprom sejlede klart som det bedste hold på første dagen og ender sidst. The Wave ligger sidst på tredje dagen. Et hold, der har mulighed for at vinde serien. Der skal kæmpes for hvert et point, og på de korte baner er det svært at komme tilbage, hvis man ikke kommer af sted i starten.”

Accelerationerne er helt afgørende for at levere stabile og gode resultater. Specielt i de lette forhold, som mødte holdene i Nice. Rasmus Køstner fortsætter:

”Det sker for alle, at acceleration eller pladsen omkring en gør, man ikke har frihed til at kunne sejle fuld speed, og så ender man nede i feltet, hvor trafik gør det virkeligt svært at avancere.”

Et skud per ben

De vanskelige accelerationsforhold gjorde også, at det taktiske manøvrerum var begrænset til én beslutning for hver del af banen. Rasmus Køstner siger herom:

”Du har et valg per ben af banen og andre både har stor indflydelse på, om du kan sejle den valgte vej hurtigt nok. Det gav noget spændende sejlads med meget skiftende placeringer fra race til race mellem alle holdene.”

Spændingen er dermed intakt inden det sidste stævne i Sydney, som sejles fra den 11.-14. december. Dette stævne tæller dobbelt i det samlede regnskab.

SAP Extreme Sailing Team kan med en topplacering avancere i den bedste halvdel, og der er pt. 9 point op til 5.-pladsen, men samtidig ligger de tre efterfølgende hold meget tæt på, nemlig kun 4-6 point efter. Så alt kand ske - som Rasmus Køstner siger.

Stillingen inden det sidste stævne i Sydney, som sejles fra den 11.-14. december, er som følger.

1)      Alinghi (SUI) 65 point

2)      The Wave, Muscat (OMA) 57 point

3)      Emirates Team New Zealand (NZL) 49 point

4)      Realteam by Realstone (SUI) 45 point

5)      J.P. Morgan BAR (GBR) 37 point

6)      Red Bull Sailing Team (AUT) 30 point

7)      SAP Extreme Sailing Team (DEN) 28 point

8)      Oman Air (OMA) 24 point

9)      Gazprom Team Russia (RUS) 24 point

10)  Groupama Sailing Team (FRA) 22 point

11)  GAC Pindar (AUS) 11 points.

Extreme Sailing Series webside

TEAM LINKS:

SAP Extreme Sailing Team

SAP Sponsorships