fbpx

SUPER DAG FOR TEAM SAP

 Det blev en veloverstået dag på vandet for det danske Team SAP, som rykkede endnu en plads frem i rækkerne. Nu oppe som nummer fire, á point med The Wave. Podieplads inden for rækkevidde.

Vi talte med Rasmus Køstner på en mobil fra Singapore, som netop var kommet i land efter dagens mange sejladser. 22 af slagsen er man oppe på, inden finale dagen i morgen søndag, og der er virkelig fremskridt at spore ombord på den danske båd.

Hvad har i gjort anderledes end ved sidste stævne i Oman?

Vi har arbejdet rigtig hårdt, og specielt med fokus på at lukke profilet mere på storsejlet, vi har fokus på vores positioneringer, ikke kun i starterne - men også rundt på banen, hvor det kan være altafgørende at placere sig rigtigt, især i den løje luft vi oplever hernede, og så er arbejdsfordelingen blevet mere præcis ombord, drengene gør et fantastisk job, udtaler en begejstret Rasmus Køstner til Bådmagasinet.

I begynder at ånde de store i nakken, og ligger a point med nummer 3, er i tilfredse indtil videre?

Vi er rigtig rigtig godt tilfredse, det har været en super dag for teamet. Nummer tre (The Wave, red.) har vi altid set som en af de helt store favoritter, med mange års erfaring i flerskrogssejlads og forsvarende mestre i serien. At vi ligger a point med dem, inden finaledagen er næsten ikke til at fatte. Vi har trods alt kun arbejdet med båden i ét år, så vi er nået langt. Jes sejler godt, og Mikkel (Røssberg, red.) i pitten gør et kanon arbejde, ja alle om bord er på toppen, fortsatte Rasmus.

I tabte lige en placering til Alinghi i 21. sejlads lige før mål, hvordan tackler man de frustrationer der må være i sådan nogle "tricky" forhold?

Vi sejler en smule mere "safe", og i den sidste ende er det jo den samlede scorer der tæller, så der er faktisk ikke de frustrationer om bord som du efterlyser, næste gang kan det lige så godt være os der er heldig. Stor ros til hele teamet i dag som har arbejdet til top karakter. Vi glæder os allerede til at komme på vandet i morgen", slutter Rasmus Køstner.

Inden vi talte med Køstner havde teamet lige været på scenen i Singapore for interview, og nu buldrede musikken ud fra en højtaler, så jeg er ganske sikker på der er god stemning på havneområdet.

Bådmagasinet følger op med finale-sejladserne i morgen søndag, som du kan følge her på sitet fra kl. 11.00

Stillingen efter 22 sejladser:

Team Alinghi 178 point

Red Bull 151 point

The Wave 145

Team SAP 145Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?