fbpx

SAP Extreme: På vandet før solen stod op

 

Det har været en ekstraordinær lang dag på vandet for Extreme 40 feltet i Extreme Sailing Series i Singapore.

SAP Extreme Sailing Team var første katamaran på banen kl. 07.30 SGT. Startskudet til første start af dagens 12 race lød kl. 08.30, hvor solen endnu ikke var steget op over den fantastiske tretårnet skyskraber 'The Boat'.

Gram-Hansen og co. startede dagen stærkt med en sikker anden plads, men derfra bar præstationen præg af en for mange tabte tryk (mindre vind, red.) og stressede tætte situationer.

Efter en middagspause, hvor SAP Extreme teamet sejlede Marina Bay rundt med glade SAP gæster fra Singapore, startede Gram-Hansen og teamet usikkert ud.

Men som på første racedags performance i Singapore, sejlede drengene sig varme og stabiliserede teamet i toppen af feltet ved dagens sidste sejladser. Teamet måtte igen kæmpe med flere lige ved og næsten top placeringer.

SAP Extreme Sailing Team er kravlet op på en femte plads på den samlede resultatliste og er kun 3 point fra 4. Pladsen GAC Pindar og 3 .pladsen Team Red Bull.

Resultater: http://www.extremesailingseries.com/results

"Det styrker selvtilliden, når vi ser det går bedre i de lette forhold. Der er stadig for mange situationer, der falder uheldigt ud til vores fordel. Men heldigvis kan vi på teamet, relativt let sætte fingeren på de fejl, vi laver. Det gør, vi præcis kan diskutere, hvordan vi løser fejlene og kommer videre." siger trimmer, Mikkel Røssberg:

Nicolai Sehested, yngste besætningsmedlem og bovmand, supplerer: "Vi har fået mere fart i båden og er rykket længere frem i feltet, men som folk kan se på Extreme Sailing LIVE videoen, er det vanvittige skiftende forhold. Nogle gange bliver vi for stressede, hvis vi rammes af et vindhul eller trafik og træffer for impulsive beslutninger. Derfor må vi arbejde hårdt på at få opbygget den nødvendige selvtillid og rutine."

Følg også sejladserne i morgen lørdag, her på baadmagasinet.dk