fbpx

Gram Hansen: SAP Extreme Sailing Team er midt i en hård lære proces

Og tirsdag, der var forholdene ekstrem vanskelige for den danske besætning, som er de "nye" i Extreme 40 klassen. Dagens 6 sejladser i stigende vind, var vanskelige for de 2 Co skippere Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner.

Resultater blev i den tunge ende af skalaen, med en 4 plads i 3 sejlads som dagens lyspunkt. Det positive var sidste sejlads, da vinden for alvor blæste igennem med tillæg af store bølger, der klarede teamet en 7 plads. Når vind og bølger er hidsige, er det intet imod de lynhurtige Extreme40 katamaraner, som bliver flyvende og meget let ude af menneskelig kontrol.

Efter 1. dagen er det veteranerne "Red Bull Sailing Team", kun 3 point foran "The Wave Musca". Skipperen på "Red Bull Sailing Team" er østriger og hedder Roman Hagara, måske ukendt sejler i Danmark. Men en kapacitet, har deltaget i 6 OL og har 2 OL guldmedaljer og 1 VM (Sydney 2000, Athens 2004, World Champion 1999) i Tornado klasse. Tornadoen er en også en katamaran og model for Extreme 40, som bare er dobbelt så stor og vild.

Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner er hudløs ærlige, " Vi hænger os ikke i dagens resultater, selv om 4.pladsen i tredje sejlads var en skøn fornemmelse. Vi er her for, at lære og sejle katamaran (multihull) og i dag har vi lært mere end vi kunne gøre ved måneders træning alene". I Extreme 40 klassen er det primært den menneskelige faktor, "boat-handlingen", sammen farten i båden det heledrejer som om, fordi vi sejler på relativt korter baner. Farten er "ok" i perioden, men her skal der arbejdes på den lange bane, før vi når de allerbedste.

Alt i alt, er danske SAP Extreme Sailing Team, meget tilfredse med dagens sejladser, selv om man havde den kedelige fornøjelse at "lukke leddet" et par gange i de seks sejladser. Rasmus Køstner siger, "Boat handlingen har været ok – vi har dog lavet nogle begynderfejl og når man gør det i et felt med verdens absolut bedste sejlere, så bliver man straffet - hårdt".

I morgen står den på Stadium Sailing, dvs. Sejladser tæt på land, og med masser af tilskuere og garanti for drama.
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?