fbpx

North handel glippede

Inkluder i Newsletter: Ja

Det har ikke været nogen hemmelighed at North Technology Group (NTG, red.) med den nu 75 årige hovedaktioner Terry Kohler, gennem længere tid har været til salg.

North Sails A/S i Allerød, med administrerende direktør Jens Christensen og bestyrelsesformand Ib Ussing Andersen, havde sammen med en amerikansk investeringsbank afgivet et bud på NTG. North Sails A/S er moderselskab for en gruppe af 6 produktions sejllofter samt 10 servicelofter rundt omkring i Europa + New Zealand, og de danner sammen North Sails European Group med hovedsæde i Allerød.

"Gruppen lægger i dag mellem 60 % og 70 % af det samlede varekøb hos de amerikanske kollegaer, så det ville naturligvis give rigtig god mening at fusionere disse to grupper", udtaler bestyrelsesformand Ib Ussing Andersen til Bådmagasinet – og fortsætter. "Det ene firma kan ikke undvære det andet og omvendt, så der ville selvfølgelig opnås rigtig gode synergier, og en del besparelser ved sådan en fusion, men det lykkedes ikke i denne omgang".

NTG er en forholdsvis omfattende forretning, bestående af en række selskaber, herunder North Sails Group, USA. Men et mastefirma - Southern Spars, et motobådsværft - Edgewater, samt et højteknologisk firma - "TPT" (Thin Ply Technology, red), er ligeledes alle en del af NTGgruppen, som opererer udenfor North Sails' kerneområde, og dette skabte udfordringer i forhandlingerne.

"Det var vigtigt for Terry Kohler at finde den rette konstellation hele vejen rundt for alle parter i NTG gruppen. I den sammenhæng har det været vanskeligt at nå til enighed, så indtil videre er alle forhandlinger om salg og køb af NTG stoppet", slutter Ib Ussing Andersen.

Det hidtidige samarbejde om produktudvikling, design og produktion mellem NTG og North Sails European Group forsætter uforandret.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *