Trap rundede det store topmærke


Hans Trap i sit rette element. Trap rundede 70 den 5. april.

       Hans Trap har sejlet, siden han som ung blev medlem i Hellerup Sejlklub. <br />


Sejler livet har været på kapsejlads banerne –også på internationalt plan. Først i piratjolle, senere i H - Båd, Drage og nu Knarr. Bedste resultat er foreløbigt et nordisk mesterskab.

Mange har nok en oplevelse at Hans har været aktiv i Knarr klassen i generationer, men dåbsattesten skulle sige 60 år plus, før Hans selv mente, at han havde alderen for at matche Knarr klassen. Et forhold, Hans aktivt søger at ændre på.

Fødselaren er en markant personlighed, som fylder godt op i et hvert forum. Trods, at Hans fysisk, ikke er blandt de allerstørste – er ingen i tvivl om hverken holdninger eller aktuelle sindstilstand. Det mentale kogepunkt nås meget hurtigt, og fødselaren er ikke bleg for at sige sin uforbeholdne mening. Hvad enten det er på kapsejladsbanerne, eller i det organisatoriske.

Det er positivt for sejlsporten, for Hans er med sit personlige engagement fremskidtets mand. Seneste som en af hovedkræfterne bag evolutionen i Knarr klassen. Ikke som bestyrelsesmedlem, men en af Knarr klassens kloge gamle mænd – der støber kuglerne. Altid kugler, der bliver skudt af i den rigtige retning.

Fødselaren er også Optimist klassens mest aktive morfar, som coach for to af sine børnebørn, der sejler optimistjolle. Både i rollen som ”morfar coach” og som Knarr sejler, har Hans klare ambitioner om en fornyelse af den måde dansk sejlsport er organiseret på inden for Dansk Sejlunion.

Tidligere var Hans i en del år præsident for den internationale H - Båd organisation og senere vicepræsident for den internationale Drage organisation.

I sin dagligdag uden for sejlsporten, har Hans en livslang karrierer indenfor virksomhedsrådgivning og investering, som specialist i ”corporate finance”. Altså generationsskifter, omstruktureringer, fusioner og virksomhedsoverdragelser. Gennem årene har Hans også været bestyrelsesformand i et antal danske og udenlandske virksomheder. Sammen med medlemskabet af VL5, er det en verden der er ved at blive lagt på hylden.


Knarrsejler Hans Trap (midt) styrede vælgermødet med de to DS-formandskandidater under bådudstillingen med sikker hånd. Foto: Per Heegaard.

      <br />


Hans nyder nu – foruden kapsejlads sammen med sine børn og børnebørn - at sejle crusing med gode venner. Gerne under varmere himmelstrøg. Gift med Lene, sammen har de døtrene Dorte og Lise og 5 børnebørn – alle drenge.

Tilbage er der kun et sportslig sidespring fra de yngre dage, hvor fødselaren dyrkede motorsport. Det førte til både et DM og et NM. Rygterne fortæller, at fødselaren har banerekorden for standardvogne på den for længst nedlagte Roskilde Ring, en rekord der aldrig er – eller kan blive slået. Men det er jo en helt anden historie.Seneste nyheder
Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder