Der bliver handlet på bådudstillingen


Foto: Per Heegaard.

             Om det er en lille motorbåd til 120.000 kroner eller de store dansk-byggede X-Yachts til adskillige millioner kroner er meldingen den samme hos bådudstillerne i Bella Center. Der er efter to års krise atter kommet gang i bådsalget.<br />


Bunden er nået. Vinden er vendt. Vi er kommet ud af mørket. Det formuleres på mange måder, når bådudstillerne i Bella Center skal gøre status efter to års krise og de første dage på Både i Bella. Og den økonomiske vejrudsigt er god. Der er langt om længe kommet gang i bådsalget.

”Folk har haft hænderne solidt plantet i lommerne. Men nu bliver grebet løsnet. Det kan virkelig mærkes her på Både i Bella. Det er som om bunden er nået,” fortæller Ebbe Borg fra KMC-BOATS i Kolding.

Kommet ud af mørket
Hos ejeren af MarineParken i Fredericia, Bo Hold, er der ligefrem kaldt ekstra folk ind til at håndtere de mange købere: ”Der er utrolig godt gang i salget. Normalt lukker vi ikke mange aftaler under messer. Men det gør vi nu. Jeg tror roligt, man kan sige, at vi er kommet ud af mørket,” fortæller Bo Hold.

Hos Floor Marine fra Egå er det også svært at finde sure miner. Der er godt gang i salget – men hvor mange, vil direktør Michael Floor dog ikke afsløre: ”Lad mig bare sige, at vi er meget tilfredse,” fortæller Michael Floor.

John Sørensen fra Kronborg Marine i Helsingør, der sælger motorbåde fra 800.000 til tre millioner kroner, har også svært ved at bevare pessimismen: ”Vi plejer ikke at sælge på bådudstillingerne. Men efter et par dage på Både i Bella har vi allerede skrevet fire slutsedler. Og flere er på vej,” fortæller han.

Troede det var lidt ”hovski snovski” i København
Havnens Marine Center fra Fåborg er i Bella Center for første gang. På et par dage er fem både solgt – og flere aftaler måske på vej, fortæller ejer Steen Jørgensen: ”Det går virkelig godt med både salg og stemning. Jeg troede egentlig at det var lidt ’hovski snovski’ i København. Men det er helt forkert. Her er enormt hyggeligt, ” siger Steen Jørgensen.

Hos X-Yachts, der beskæftiger 260 ansatte og underleverandører på værftet i Haderslev, er Både i Bella den eneste danske udstilling ejeren Birger Hansen lader firmaet deltager i: ”Et er, at vi sælger både her. Men det er lige så vigtigt, at vi i Bella Center kan lave kundepleje i et internationalt miljø,” fortæller Birger Hansen.

Både i Bella løber til søndag klokken 18.

http://www.baadeibella.dk