360 graders havudsigt i ny Nordship


En rigtig dansk cruisingbåd - den nye model bliver den mindste i en serie på fire.

             Endnu en båd med 360&#730; havudsigt fra salonbordet, er på vej fra Nordship i Lunderskov. <br />


Mindste i serien
Serien af dæksalonbåde, der i dag består af Nordship 43 DS Nordship 40 DS og Nordship 380 DS, får en ny lillesøster: Nordship 360 DS. På værftets hjemmeside kan man læse, at ideen grundlæggende er den samme som på de øvrige modeller: Rorgængeren skal kunne sejle båden, betjene sejlene og trimme sejlene, uden at genere den øvrige del af besætningen, der opholder sig i den forreste del af cockpittet. "Her kan 5 personer finde bekvem plads om det store cockpitbord" skriver værftet.

Lethåndterlig rig
Riggen er i lighed med Nordship 43 DS, Nordship 40 DS og Nordship 380 DS bygget op omkring et stort storsejl og selvslående fok på rulleanlæg som standard.

360 graders havudsigt
Også indretningsmæssigt forbliver værftet tro mod sit koncept, med en stor dæksaloon med 360˚ havudsigt fra salonbordet. Nordship 360 DS har owners cabin placeret i forskibet, en rummelig agterkahyt, og et stort toilet med separat brus. En kæmpestor kistebænk, som man endda kan gå ind i fra agterkahytten, har også fundet plads i den nye model. Konstruktionen er, vanen tro, udført af Lars Buchwald, mens Arne Borghegn har udført de nødvendige beregninger

Knapt to millioner
Nordship 360 DS får premiere i januar 2010 og prisen er sat til DKK 1.906.083,- leveret i Flensborg. Prisen er indtil videre gældende for de 4 første både, og er man rask på aftrækkeren kan man stadig nå at få båden leveret til sæsonen 2010.

<LINK:5997:Mere på værftets hjemmeside>

http://www.nordship.dk/index.php?id=269&main=Forside&sub=269Kort nyt

Kun for abonnenter: Ny udgave - allerede i dag

Kort nyt

12mR bådene gæster Kerteminde

Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Udvalgte artikler *