Jyderne får Boat Show i 2011


Uden for messehallerne i Fredericia står de besøgende i kø, sammen med de flotte farvandsbøjer, under årets bådudstilling. Foto: Per Heegaard.

             Fredericia Messecenter vil i 2011 danne rammen om den traditionsrige Boat Show bådudstilling, akkurat som messecentret har gjort igennem fire årtier.<br />


Det understreger Henrik Thorsager Andersen, direktør i Fredericia Messecenter, i en kommentar til offentliggørelsen af brancheforeningen Danboats fremtidige udstillingsplaner.
I stedet for som hidtil at veksle mellem Øst- og Vestdanmark – Bella Center og Fredericia Messecenter – vil brancheforeningen fremover afholde en årlig udstilling i København, angiveligt for at søge en mere international profil.

”Vi er noget forundrede over Danboats beslutning om at vende et købestærkt jysk-fynsk publikum ryggen. Men det er så deres valg, som vi tager til efterretning - uden at det får os til at skifte kurs. Efter fire årtier med Boat Shows i Fredericia er bådudstillingen her en institution, som er et helt fast punkt i det vestdanske bådpublikums planlægning. Og sådan skal det fortsat være,” konstaterer Henrik Thorsager Andersen.

”Over 80 procent af vores besøgende er jyder, fynboer og nordtyskere, og dem har vi bestemt ingen intentioner om at svigte. Så vi vil fortsat servicere Vestdanmark med en indendørs udstilling med det nyeste inden for både, udstyr og tilbehør hvert andet år,” tilføjer Henrik Thorsager Andersen.

89 procent tilfredse med Fredericia Boat Show
Den seneste bådudstilling i Fredericia – der var nummer 23 i rækken – havde flere end 37.000 besøgende og fik atter flotte karakterer i både udstiller- og besøgsanalyserne. 89 procent af de besøgende havde en positiv vurdering af Boat Show 2009, og blot fire procent tilkendegav, at de ikke ville besøge næste bådudstilling i Fredericia.
Blandt udstillerne var hele 91 procent tilfredse med udbyttet af deltagelsen, og 86 procent agtede at vende tilbage i 2011.

”Samme billede giver vores sonderinger hos en række aktører i branchen. Kontakterne bekræfter os til fulde i, at der naturligvis fortsat er behov og interesse for en indendørs udstilling i Vestdanmark,” fastslår Henrik Thorsager Andersen.

Terminen for det næste Boat Show i Fredericia Messecenter fastlægges efter sommerferien.

Læs også artikel om Danboat, der fremover vil afholde bådudstilling i København: <REFERENCE:10119:Ny struktur på årets bådudstillinger>.