Royal Dragon påvirkes ikke af konkurs


Frank Berg styrer her en Royal Dragon, der fortsat produceres af Vejle Yacht Service.

             I 2004 kunne ejer af Royal Denship, Peter Johansen, præsentere værftets nye BB-Drage under røg og damp i Århus. Der skulle ikke gå lang tid før topresultaterne væltede ind til den nye Drage, der var produceret efter de nyeste teknikker. Året efter blev værftet hofleverendør efter levering af en ny Drage til prins Albert fra Monaco.<br />


I 2007 overtog Vejle Yacht Service produktionen af Dragen, der efter noget tid havde skiftet navn til Royal Dragon. Derfor vil konkursen hos Royal Denship ikke påvirke produktionen af den danske Drage, der fortsat varetages af Vejle Yacht Service.

Manglende betaling fra kunder grunden til konkurs
Royal Denship har haft stor succes med store luksusmotorbåde til især udenlandske kunder. Med den verdensomspændende finanskrise har tvunget værftet i Århus til dreje nøglen om.

”Vi har haft store problemer med at skaffe finansiering, vi har haft aflysninger af projekter og kunder, der trak betalingen meget længe,” fortæller adm. direktør for Royal Denship, Lars Skytte Jørgensen, til Dagbladet Børsen.

Sejleren og iværksætteren, Peter Johansen, der gennem Peter Johansen Holding A/S står som ejer af Royal Denship står bag flere virksomheder. Hvorvidt disse er påvirket af konkursen er ikke oplyst. Peter Johansen stiftede og er tidligere hovedaktionær i Martin Gruppen.

Læs mere om Royal Dragon .http://www.royal-dragon.dk