fbpx

VIVACE 34: Drøm tæt på at gå op i røg

Inkluder i Newsletter: Ja

Formen til VIVACE 34-skroget står til venstre i den eneste hal hos Bachs Bådværft der ikke brændte helt ned. Bagest i hallen ses brandporten, der reddede Lars Froms projekt. Foto: Lars From.

            ”Forestil dig dette!!<br />


Man har arbejdet på et projekt i flere år, pudset og poleret på forme i 6 mdr.

Langt om længe er først bundformen kørt til støberen. Skroget støbes. Samme dag dæksformen køres til støberen hentes 1. skrog hjem. Stor dag. Arbejdet på dæksformen startes, og endelig er dæksformen klar til at blive skudt, som det kaldes når det vakumsuges. Mandag d. 23. sker det.

Dækket suges og det går rigtig godt. Alt forløb perfekt. Suget skal holdes til næste dag, for at emnet ikke slår sig. Perfekt.

Værftet er Bachs bådværft.”

Var drømmen gået op i brand?
”Tirsdag morgen blev jeg ringet op at værftet var i brand, og at der var brand i det hele. Ingen kunne komme nærmere end 100 m. Der stod mine forme, der stod mit første nystøbte dæk.
Var års arbejde, og måneders formbygning gået op i brand?

De 15 minutter der gik, før jeg fik samlet mig og fik ringet til Morten, produktionschefen, var meget lange.”


Der var så varmt under branden i Bachs Bådværft at brandfolkene ikke nåede at redde alt ud af værftshallerne. Bemærk at selv stålbjælkerne er smeltet. Foto: Lars From.

            <br />

Formene blev skånet
”Kort fortalt. Monterings-hallerne, hal 3+4 hvor der stod 4 Najader og en Dynamic 35 er brændt ned til jorden. Taget på hal 1 er brændt helt væk, og taget i den ene side af hal 2 er brændt væk. Formene til VIVACE stod i den anden side af Hal 2. Den eneste del af 4 haller der har overlevet branden. Dæksformen med det nystøbte dæk blev som det første skubbet ud af hallen. Brandfolkene turde ikke hente bundformen.

Hækken, som er en delform, lagde lidt væk fra selve bundformen, og har taget skade. Resten af formen er tilsyneladende ok. Der er måske kommet lidt skader fra lister og isolering der er faldet ned fra loftet, men nok ikke mere end der kan repareres og poleres. Dæksformen er tilsyneladende uskadt.

Forme til luger har taget skade, men plouggene har vi endnu, så der kan hurtigt laves nye.

VIVACE lever endnu, men det var meget tæt på at gå galt – helt galt.”

Hvad nu?
Lars From slap med skrækken. I går eftermiddags blev hans forme frigivet efter de tekniske undersøgelser. I dag henter bådebyggeren VIVACE 34-formene ud af det nedbrændte værft. I mellemtiden er arbejdet med apteringen af det færdige skrog, hos Aars Yacht, gået lidt i stå.

Du kan følge arbejdet med VIVACE 34 .


Skroget til VIVACE 34 er færdigstøbt og er ved at blive apteret i Aars. Når apteringen er færdig kommer dækket, der blev reddet fra branden, på. Foto: Lars From.

            <a href="http://evosion.dk/" target="_blank" >http://evosion.dk/</a><br>



Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *