Faurby bådeværft fortsætter med fornyet kraft


Faurby Yachts fortsætter og går nu efter de nyeste designerkendelser og rationelle produktionsmetoder. Foto: Faurby Yachts.

             Omkostninger til udvikling og en forretningspraksis med køb af kundernes både ved bestilling af nybygninger, drænede værftets likviditet i en sådan grad, at den fortsatte drift var truet. <br />


Lagerbeholdningen af brugte både er fortsat stor, men ny kapital giver virksomheden kræfter til at fortsætte driften og fremstillingen af det meget velanskrevne program af eksklusive sejlbåde.

Bag den nye kapital står Poul Bek og Bent Ove Larsen samt værftets direktør Johnny Quist. Sidstnævnte indledte allerede i 2002 et glidende generationsskifte med virksomhedens stiftere Erna og Niels Peter Faurby.

Som ivrig sejler, og mangeårig leverandør til bådindustrien, vil Poul Bek bidrage med en bred erfaring indenfor produktion. Med Bent Ove Larsen får værftet del i den strategiske og finansielle erfaring, der er så vigtig ved fremstilling af langvarige kapitalgoder. Johnny Quist fortsætter som daglige leder af Faurby Yachts.

Erna og Niels Peter Faurby har ønsket at træde tilbage, hvorefter det glidende generationsskifte med stifterne er gennemført med nye kræfter til videreudvikling af den hæderskronede virksomhed.

Med ambitionen om at leverer de mest velsejlende både til kvalitetsbevidste sejlere, grundlage Erna og Niels Peter Faurby virksomheden i 1976. Det er siden da blevet til mere end 500 nybygninger. Faurby Yachts er på det grundlag, blevet kendte for gode sejlegenskaber, og en håndværksmæssig kvalitet udover det sædvanlige på de europæiske markeder.

Produktprogrammet, der i dag består af eksklusive sejlbåde fra 33 til 42 fod, har alle gode sejlegenskaber, lang holdbarhed og høj kvalitetsfinish som det grundlæggende princip for både bygningen.

Den høje kvalitetsbevidsthed som kendetegner Faurby Yachts skal fortsætte, udtaler Johnny Quist. Der er således ingen tvivl om at det igangsatte udviklingsprogram gennemføres. De nyeste designerkendelser skal indbygges i konstruktionerne og mere rationelle fremstillingsmetoder skal bidrage til et ”New Line” program supplerer Poul Bek. Det er vigtigt for Faurby Yacht, hvor stadig flere yngre sejlerfamilier har set – og fået – mulighed for investering i kvalitets både som rammen om familiens trivsel, slutter Bent Ove Larsen.

http://faurby.dk/dk/forside.html