fbpx

European Yacht of the Year 2024: Hvem tror du vinder i Family Cruiser kategorien

Related Articles: European Yacht of the Year 2024: Hvem tror du vinder - deltag i afstemningen
Inkluder i Newsletter: Nej

Det er lørdag aften den 20. januar, at den internationale jury, hvor Bådmagasinet har sæde, afslører hvem der vinder de prestigefyldte priser i konkurrencen European Yacht of the Year 2024. Bådene er nøje udvalgte efter først at have været på en ”shortliste” (ca. 50 både), siden nomineret (21 både) og endelig er det reduceret til fire vinderne i kategorierne: Luxury Yacht, Family Cruiser, Flerskrog og Special Yacht. 

Vinderne blev fundet efter først intensive testsejladser og siden intense diskussioner mellem de 12 jury-medlemmer, hvor der langt fra var enstemmighed i alle kategorier. 

Men som alle ved - en ting er anmeldernes professionelle smagsdomme en anden er ”folkets” røst. Vi spørger derfor nu jer, vores brugere, om hvem I mener bør vinde på lørdag den 20. 

I dag ser vi på Familie Cruiser kategorien

Familie Cruiser kategorien lyder måske lidt kedelig sammenlignet med Racer Cruiser, eller Performance Cruiser, som er kategorier, der jævnligt popper om i konkurrencen. 

Men man skal ikke tage fejl. Kategorien er utrolig vigtig for de store produktionsværfter, da det er her salget når den største volumen, og her hvor værfterne viser hinanden hvordan en tidssvarende båd til en ”rimelig pris” skal se ud og produceres. I nyere tid har Danmark ingen traditioner i denne klasse, der domineres af Tyskland og Frankrig. 

Syv både fra fire lande
Her er de nominerede værfter og deres både i kategorien: Franske Fontaine Pajot med Dufour 41 - tyske Hanse Yachts med Hanse 410 - tyske Bavaria Yachts med Bavaria C46 - kroatiske Elan Yachts med Impression 43 - polske Northman med Maxus 35 - franske Beneteau med Oceanis 37.1 og endelig franske Grand Large Yachting med RM 1380. 

Dufour 41

web dufour 41 sailing lfr8396 ludovic fruchaud

Efter at have fristet en omtumlet tilværelse under en stribe forskellige ejere er der for alvor ved at komme ro på og stil over bådene fra Dufour. Det er primært sket efter katamaran-værftet Fontain Pajot i 2018 købte værftet. 410eren er et godt eksempel herpå. Båden er designet af italienske Umberto Felci og hans Felci Yacht Design. ”Armlægningen” mellem værft og designere stod mellem værftets ønske mere plads fremme i båden og designernes insisteren på moderne linjer og sejlegenskaber. Som de fleste ting i livet blev det til et kompromis. I dette tilfælde har det kastet en båd af sig, der er virkelig velsejlende og har masser af plads om læ ud af. Markedet kan også lide båden, for der er solgt over 100 stk.

Prisen starter ved 2.375.245 kr. 

Hanse 410 

web hanse410

Det var lidt af en revolution det tyske Hanse for tre år siden indledte samarbejdet med det franske designkontor Berret-Racoupeau. Bådene fik straks et mere tidssvarende ydre og indre. Og innovationen og de mange gode takter forsætter på den Nye 410er. For eksempel har båden en alarm uden for, så man hører, hvis der trænger vand ind i forskibet ved f.eks. bovprop. Om læ kan alle større elementer tages ud. Den sejlede godt og det store rorblad gav god kontakt mellem båd, bølger og vind. 

Bådens startpris ligger på 2.348.211 kr. 

Bavaria C46 

 web bavaria c46 sailing ludovic fruchaud lfr4073

En velsejlene og voluminøs båd, hvor der har været god fokus på håndværk og finish. Designbriefingen fra værft til designteam lød på mere plads om læ. Øvelsen var at øge afstanden mellem de to hovedskotter for skabe en stor salon. Ideen kunne markedet lide for allerede i september 2023 var der solgt over 100 stk. C46. Det er italienske Cossutti Yacht Design, der har forvandlet ideerne til virkelighed. Sejlegenskaberne er gode og finish og kvalitet på håndværket får både kunder og konkurrenter til at kigge en ekstra gang.

Prisen på en standardbåd starter ved 2.732.148 kr. 

Impression 43

web elan i43 ludovic fruchaud lfr3093

Kroatiske Elan giver med denne båd Impression-serien et facelift. Det er især om læ at der sker noget. Her har værft og designer Rob Humphrey givet båden en rejse fra konventionel cruiser med et mørkt og kompakt indre krydret med blå hynder og stribede puder til en stor åben salon med masser af lys og lyst eg. I cockpit og på dæk er båden traditionelt layoutet. Tingene sidder som de skal og der er god plads til gasterne til at arbejder med skøder, hal og trim. 

Båden har en basispris på 2.888.887 kr. I oktober 2023 var der en del købere, der syntes, at var en god pris, for på daværende tidspunkt var der solgt 45 stk.      

Maxus 35

web maxus 35 sailing lfr0789 ludovic fruchaud

Polske Maxus 35 har masser af god gennemtænkt stuveplads om læ. Det lyder måske ikke som det mest sexede, man faktisk er netop god plads om læ og god stuveplads i kahytter og pantry vigtige ting at kunne vinge af, hvis man har tænkt sig at bruge sin båd til mere end dag- og weekendsejlads. Kvaliteten på håndværket er god og båden føles sikker at være om bord i, i cockpittet, på dækket og om læ.

Båden udmærker sig yderligere ved at have kategoriens lavest pris, der starter ved 1.350.757 kr. 

Oceanis 37.1 

web oceanis 37 1 sailing ludovic fruchaud lfr3057

Beneteau færdiggør med 37.1 fornyelsen af Oceanis-serien. Et projekt der har varet fem år. Det er Marc Lombart og hans designere der står bag skrog, cockpit og dæk mens Nauta står bag bådens interiør. Den har en stor salon, der næsten har samme volumen som Beneteau 40.1 fra 2020. Den sejler fint og man føler sig sporty når man er om bord på båden. Der er solgt 100 stk. hovedsageligt til forhandlere.

Prisen starter ved 1.691.942 kr. 

RM 13.80 

web rm 1380 sailing lfr6359 ludovic fruchaud

Med RM 13.80 er værftet tilbage på toppen, når det gælder bomstærke cruisere, der kan tage dig alle steder hen på kloden. Byggestilen er forsat krydsfiner dækket med epoxy på skrog og dæk mens cockpittet er i glasfiber. Det er Marc Lombart og hans designere, der står for linjerne og det har de gjort godt. For båden sejler godt, den er sikker, robust og en ægte firhjulstrækker udstyret med godt grej – blandt andet seks store str. 60 spil fra Harken. Båden, der var til test, var konfigureret med Twin køl & ror. Den kommer i yderligere to versioner – en med svingkøl og en med almindelig køl. Der er masser af plads, masser af opbevaringsplads, masser lys om læ og masser af sejlareal. Den rigtige båd for ejere, der elsker at sejle hurtigt og langt.

Prisen er også i top og starter ved 3.742.410 kr. 

Du kan opleve alle bådene i galleriet under afstemningen, som du kan deltage i her:

Stem på din favorit Familie Cruiser
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *