fbpx

European Yacht of the Year 2024: Hvem tror du vinder - deltag i afstemningen

Inkluder i Newsletter: Nej

Det er om præcis en uge - lørdag aften den 20. januar på Boot Düsseldorf, at den internationale jury, hvor Bådmagasinet har sæde, afslører hvem der vinder de prestigefyldte priser i konkurrencen European Yacht of the Year 2024.

Bådene er nøje udvalgte efter først at have været på en ”shortliste” (ca. 50 både, red.), siden nomineret (21 både, red.) og endelig er det reduceret til fire vinderne i kategorierne: Luxury Yacht, Family Cruiser, Flerskrog og Special Yacht. 

Vinderne blev fundet efter først intensive testsejladser, og siden intense diskussioner mellem de 12 jury-medlemmer som kommer fra de førende bådmagasiner i Europa - der var langt fra var enstemmighed i alle kategorier. 

Men som alle ved - en ting er anmeldernes professionelle smagsdomme en anden er ”folkets” røst. Vi spørger derfor nu jer, Bådmagasinets læsere, om hvem I mener bør vinde på lørdag?

Luksus cruiser kategorien
Vi starter med at spørge i den, set med danske øje, superinteressante Luxury Cruiser kategori, hvor vi har dobbelt dansk deltagelse i form af X-Yachts og Arcona. For det er sådan, at X-Yachts stifter og tidligere chefdesigner har slået stregerne på den deltagende båd fra det svenske Arcona værft, som altså er oppe mod den helt nye Xc47. Derudover er der deltagelse fra hollandske Contest og franske Jeanneau.

Fælles for bådene er, at de er store og møjdyre. Fælles for værfterne er, at de alle tidligere har vundet prisen.

Jeanneau Yacht 55:

jeanneau yacht55 ludovic fruchaud lfr0533

Franskmændene har haft flere versioner af deres Jeanneau Yacht-serie, hvor denne 55er er den klart bedste. Båden er blandt andet et forsøg på at få greb i det stigende antal købere der defunderer fra kølbåd/monohull over i katamaransegmentet. Båden kan med rette beskrives som en vellykket ”monomaran” med sit dual cockpit og de to nedgange til to helt separate gæstekahytter. Prisen starter ved 696.900 euro uden moms.

Så regn med et greb i lommen på 6.500.000 kr. for at komme i gang. 

Arcona 50:

arcona 50 sailing lfr9840 ludovic fruchaud 

Med Niels Jeppesen og hans designteam, Jeppesen & Pons, er Arcona gået fra at være et lokalt svensk værft med appeal til hjemmemarkedet, enkelte danskere og nordmænd til at være et værft med world wide appeal. Medmindre man er ”die hard” Arcona fan, der elsker blå hynder, mørkt træ og et lidt trangt, men hyggeligt, indre om læ, så er den nye båd et kvantespring fremad for værftet. Den sejler godt, ser godt ud og har masser af plads om læ. Den ligner både fra Solaris, Grand Soleil, Swan og X-Yachts og kommer i hård konkurrence med disse.

Regn med et greb i lommen på 8.194.971 kr. for at komme i gang. 

Contest 50 CS

 contest 50cs sailing lfr8967 ludovic fruchaud

Hollandske Contest har specialiseret sig i luksus krydsere. 50eren er tung, men sejler overraskende godt, den ser godt ud i havnen og på vandet og så er den udrustet med alt udstyr til langfart. Læg dertil et velproportioneret cockpit og et lækkert dækslayout samt et interiør med ypperligt håndværk og generøst meget plads med stor ejerkahyt agter og en forkahyt på næsten samme niveau. 

Også prisen ligger også i top. Regn med et greb i lommen på 13.030.827 kr. for at komme i gang. 

Xc47 

xyachts xc47 ludovic fruchaud lfr0940

Den danske deltagelse i årets konkurrence er X-Yachts. Værftet har vundet konkurrencen flere gange tidligere og er altid blandt favoritterne. Xc47 er en helt nyudviklet linje som X selv fremhæver som verdens bedste Bluewater Cruiser. Og der er måske noget om snakken for båden byder på et hav af gode, gennemtænkte detaljer og innovative ideer. Den har et stærk og maskulint udtryk og den sejler som en X-Yachts båd - godt. 

Båden som X-Yachts havde med i testen, var udstyret med det prisvindende Oceanvolt el-motor-system, hvilket viser, at det danske værft også på dette punkt tør gå nye veje og vise vejen frem i bådebranchen. 

Også denne båd kommer med et stort prisskilt. Regn med et greb i lommen på 9.226.041 kr. for at komme i gang.   

Deltag i afstemningen
Her på redaktionen er vi naturligvis nysgerrige, hvilke båd kunne du tænke dig at cruise rundt i?

Det skal bemærkes - afstemningen har ingen indflydelse på juryens afgørelse, som bliver offenliggjort lørdag på Boot Düsseldorf

Stem på din favorit Luxury Cruiser
Udvalgte artikler *