fbpx

Dragonfly 40: Dobbelt-vinder i USA

Related Articles: Boot 2023: Dragonfly klar med verdenspremiere - udvider med forhandler i Canada
Inkluder i Newsletter: Ja

Det er ikke kun i Europa man kårer ’Årets båd’ – på europæisk plan med European Yach of the Year som den klart mest prestigfylde, hvor Bådmagasinet er blandt de 12 jury medlemmer der hvert år finder kompromiset for de bedste både i forskellige kategorier.

Dragonfly 40 vandt denne prestigefyldt pris for et par år tilbage, og her lød begrundelsen blandt andet 'Vinderbåden emmer af kvalitet. Cockpittet er veludrustet med dobbeltrat, kraftige el-spil og er sat op til shorthand-sejlads med alle liner ført tilbage til området tæt på rorsmanden. Om læ giver de 40 fod plads til to adskilte kahytter samt salon med pantry. Den appellerer til kølbådssejlere, der er trætte af moderate hastigheder.'

US Boat of the Year
USA har naturligvis også deres kåringer, og her er det to medier som står for de mest troværdige og prestigefyldte kåringer. Den ene pris uddeles af magasinet Crusing World – og den anden pris uddeles af magasinet Sailing World.

Dobbeltvinder
Begge har i år Dragonfly 40 fra Quorning Boats med blandt deres vindere. Crusing World i kategorien ’Best Performance Trimaran’, og Sailing World går så langt – ganske enkelt at kåre den danske Dragonfly40 til ’Best Trimaran’ – basta.

Det er ikke første gang Quorning Boats i Fredericia, løber med amerikanske titler. Tilbage i 2001 vandt Dragonfly 1200 Cruising World’s pris for bedste Crusing Multihull, som prisen hed dengang, og alt i alt er det blevet til seks priser gennem tiderne i USA. 

Til Bådmagasinet udtaler Jens Quorning: 'Det Amerikanske marked har altid været meget vigtigt for os, hvor vi i år slår vores egen rekord og kommer op på 20% af vores export omsætning' - og fortsætter 'vores eksport udenfor EU har i år overhalet vores eksport indenfor EU. Det er naturligvis enklere at sælge indenfor EU, men vi har altid haft et meget stabilt salg rundt omkring i hele verden.'

God timing
De nye titler kommer på et fantastisk tidspunkt, hvor det danske værft har planer om at udvide i USA - og for næsten præcis et år siden +/- ja, der kunne du her på Bådmagasinet læse om planerne for Quorning Boats 'Over there' hvor du også fik historien om værftet Quorning Boats - hvordan hele eventyret startede for mange år siden. Du finder artiklen i den relaterede artikel herunder. 

Tillyke til Quorning Boats med de to nye titler som kan føjes til den lange liste af kåringer.
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *