fbpx

Saffier Yachts: Lille fisk – stor dam

Inkluder i Newsletter: Ja

Saffier Yachts fra Holland er den store fisk i den lille dam for design, produktion og salg af dag- og weekend-sejlere. Nu går de ind i markedet for luksus performance cruisere i 45 – 50 klassen med Saffier SL 46. Her vil de i udgangspunktet være blandt de mindste.

”Vi introducerer den helt nyt evolutionerende Saffier 46 SL” hedder de første linjer i værftets pressemeddelelse, der kick starter kampagnen for deres nye satsning. Inden teksten fortsætter: ”Et design og koncept, vi har arbejdet på med stor entusiasme, og som holder fast i Saffier Yachts' værdier. Dette inkluderer en velafbalanceret, højtydende sejlbåd, der er nem at betjene solo, med et rummeligt og velbeskyttet cockpit, et luksuriøst indre samt med forskellige layout muligheder, både indvendigt og udvendigt.”

Således kommer båden i to udgaver; SL 46 MED og SL 46 NORTH. SL 46 MED har åbnet cockpit med lounge, hvor innovative rorsmandsstole kan omdannes til liggestole. SL 46 NORTH har lukket cockpit og ekstra opbevaringsplads under soldækket til opbevaring af en jolle til f.eks. transport til strande eller i land.

Værftet skriver, at Saffier SL 46, markerer introduktionen af en ny Saffier Luxury line (SL) sammen med de eksisterende Saffier Yachts daysailers (SC & SE). Så man må formode, at der er flere modeller på vej i nærheden af de 50 fod.

Set ud fra de foreløbige specifikationer, der blandt andet viser en vægt på 10,9 tons og et kryds stel på 118 m2 ligner båden mere en luksus performance cruiser end en regulær performance cruiser. Dermed kommer der endnu et brand på branchens absolut mest overfyldte og ombejlede marked for sejlbåde – 45 til 50 fodsklassen. Her er konkurrencen stenhård og befolket af veletablerede værfter som f.eks. X-Yachts, Arcona, Solaris, Grand Soleil, J/Boats.

Vi glæder os til at se og teste båden i virkeligheden og vi er spændte på om Saffier Yachts kan håndtere overgangen fra at være den store fisk i en lille dam til at være en lille fisk i den helt store dam.

Saffier Yachts udstiller en 6 fod stor model af båden på deres stand på bådemessen Boot i Düsseldorf fra 22. til 29. januar 2024. Der er forventet søsætning til juni. Båden får en basisprisen uden moms på 4.324.239 kr.

Saffier SL 46 specs
Længde med bovspyd: 14,90 meter Skroglængde: 13,75 meter Bredde: 4,45 meter Dybde: 2,20/2,60 meter Mastehøjde fra vandlinjen: 22,60 meter Totalvægt: 10.900 kg Kølvægt: 3.200 kg Storsejl: 68 m2 Selvslående fok: 50 m2 Code zero: 163 m2 Gennaker: 179 m2

Video teaser:


 


Galleri
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *