fbpx

X-Yachts løfter sløret for ny 'fuldblods-racer'

Inkluder i Newsletter: Ja

X-Yachts vender tilbage til værftets rødder og DNA, når en ny XR præsenteres for kapsejlere – og her bliver der tale om en fuldblods-racer, som skal være med til at sikrer ejerne pokaler. Der bliver altså tale om det mest dedikerede kapsejladsprojekt fra værftet i Haderslev i årtier. 

De første skitser og tanker blev præsenteret foran alle deltagerne ved det igangværende ORC VM i Kiel.

Det ligger i DNAet
Værftets 44-årige historie og rødder går jo tilbage til X-79eren som i bådens stormagtsdage blev kaldt et ’Flyvepap’ da båden sejlede fra alt og alle – her blev grundstammen til de velsejlende X-både skabt, flot fulgt op af X-99, som også blev en stor klasse, hvor der blev sejlet VM i. 

Samarbejde
Nu er tiden kommet til at skabe endnu en global vinder. Med værftets sans for detaljen er der lagt op til noget stort. Her på Bådmagasinet kan vi løfte sløret for en fokusgruppe omkring projektet, bestående af Jesper Radich og Bouwe Bekking, og med North Sails som partner og del i projektet, så er der virkelig lagt i kakkelovnen til en X-racer af format. 

Det er stadig tidligt i projektet, men vi kan løfte sløret for at der bliver tale om en X-racer til ORCi klasse B, og båden bliver ikke One Design. 

Skroglængden forventes at være 42-44 fod, og fokus bliver på at skabe en ’out-of-the-box vinder’.

Vi har netop været i dialog med en af de meget aktive kapsejlere herhjemme, Henrik V. Jørgensen som udtaler til Bådmagasinet ’Vi er mange der har set frem til de tre fartstriber på kapsejladsbanen igen – det er et interessant design og koncept, hvor der også bliver mulighed for hyggesejlads – jeg ser det som en fuldblods crusing-racer, hvor er også bliver plads til admiralinden', slutter Jørgensen

XR vil blive lanceret i begyndelsen af 2025 – mon ikke den står klar på Boot Düsseldorf 2025, det tør vi godt gætte på.


Galleri