fbpx

Arcona i vækst - opkøber SailYard AB

Arcona Group, ejeren af ​​den svenske sejlbådsproducent Arcona Yachts, har købt bådebyggerfirmaet SailYard AB i Uddevalla. Overtagelsen skal styrke kompetencen og ressourcerne i koncernen. 

Arcona og SailYard har arbejdet sammen i flere år, da SailYard allerede har bygget Arcona 435. Holdet er også midt i produktionen af ​​det nye flagskib Arcona 50 designet af Jeppesen & Pons.

Arcona Yachts startede et nyt designsamarbejde med Niels Jeppesen, grundlægger og den tidligere hoveddesigner af X-Yachts, i november 2021 sammen med marinearkitekten og yachtdesigneren Ariadna Pons.

Som den første for Arcona Yachts har modellen dobbeltror, ​​med aluminium rorstammer, som standard.

- Jeg tror, ​​at det er et meget positivt skridt fremad at bringe dette værft ind i gruppen, da vi har samarbejdet i flere år, siger Arcona Yachts CEO Urban Lagnéus i en pressemeddelelse med henvisning til købet af SailYard AB. - Det giver os mulighed for at udnytte al deres viden og erfaring og få kortere og mere effektive processer.

- Vores moderselskab har nu på kort tid opkøbt et bådebyggerfirma, samt en af ​​vestkysten af ​​Sveriges største service- og vinteroplagsværfter, som betyder, at vi nu har helt andre muligheder for at tilbyde en fuld- skalaløsning i alt fra salg til service til vinteropbevaring.

I juni 2022 meddelte bestyrelsen for bådmærket Arcona Najad Yachts AB, at de ville opdele de velkendte svenske mærker i to separate selskaber, nemlig Arcona Yachts AB og Najad Yachts AB.

Se billederne: I sidste måned kom det nye flagskib Arcona 50 til SailYard AB for at blive færdigbygget, se billedserie i galleriet herunder. 


Galleri

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Kort nyt

Fuglekigger opdagede kæntrede båd 

Udvalgte artikler *