fbpx

Arcona i vækst - opkøber SailYard AB

Inkluder i Newsletter: Ja

Arcona Group, ejeren af ​​den svenske sejlbådsproducent Arcona Yachts, har købt bådebyggerfirmaet SailYard AB i Uddevalla. Overtagelsen skal styrke kompetencen og ressourcerne i koncernen. 

Arcona og SailYard har arbejdet sammen i flere år, da SailYard allerede har bygget Arcona 435. Holdet er også midt i produktionen af ​​det nye flagskib Arcona 50 designet af Jeppesen & Pons.

Arcona Yachts startede et nyt designsamarbejde med Niels Jeppesen, grundlægger og den tidligere hoveddesigner af X-Yachts, i november 2021 sammen med marinearkitekten og yachtdesigneren Ariadna Pons.

Som den første for Arcona Yachts har modellen dobbeltror, ​​med aluminium rorstammer, som standard.

- Jeg tror, ​​at det er et meget positivt skridt fremad at bringe dette værft ind i gruppen, da vi har samarbejdet i flere år, siger Arcona Yachts CEO Urban Lagnéus i en pressemeddelelse med henvisning til købet af SailYard AB. - Det giver os mulighed for at udnytte al deres viden og erfaring og få kortere og mere effektive processer.

- Vores moderselskab har nu på kort tid opkøbt et bådebyggerfirma, samt en af ​​vestkysten af ​​Sveriges største service- og vinteroplagsværfter, som betyder, at vi nu har helt andre muligheder for at tilbyde en fuld- skalaløsning i alt fra salg til service til vinteropbevaring.

I juni 2022 meddelte bestyrelsen for bådmærket Arcona Najad Yachts AB, at de ville opdele de velkendte svenske mærker i to separate selskaber, nemlig Arcona Yachts AB og Najad Yachts AB.

Se billederne: I sidste måned kom det nye flagskib Arcona 50 til SailYard AB for at blive færdigbygget, se billedserie i galleriet herunder. 


Galleri

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *