fbpx

BRIG-anlæg beskudt i Ukraine

Inkluder i Newsletter: Ja

I weekenden blev produktionsanlægget hos producenten af RIB-både ramt af granater fra de russiske styrker, som forsøgte at rykke frem i den nordøstlige del af Ukraine.  

Ifølge lokale rapporter beskød de russiske angribere med artilleri mod boligområder og civil infrastruktur i og omkring den mindre by, Dergachi. Fredag ​​meddelte formanden for lokalsamfundet, Vyacheslav Zadorenko, til avisen Kharkiv Today, at mindst tre civile var blevet dræbt. 

Dagen efter fik det internationale branchemedie, IBI-news, bekræftet, at ingen BRIG-ansatte kom til skade i angrebene, kun at et lille antal både uden for bygningerne var blevet ramt. Fabrikken har været lukket i nogle uger som følge af de russiske angreb. Russerne skulle også have ramt et hospital, et kulturhus og ødelagt store dele af den kommunale infrastruktur i området.

Byen er fortsat under kontrol af Ukraines væbnede styrker, sagde rapporten fredag.

BRIGs Dergachi-anlæg er omkring 6.000 kvadratmeter stort og producerer normalt over 2.000 RIBs årligt. Det populære bådmærkes historie går tilbage til begyndelsen af 90’erne. I 1999 producerede værftet sin første RIB af glasfiber og begyndte hurtigt at nå toppen af ​​bådmarkedet. 

"Det var ikke så meget en udvikling som en revolution af RIB-konceptet", siger Neil Webster, repræsentant for den eksklusive distributør af mærket i Australien, hvor Brig-produkter udgør 70 procent af markedet for RIB-både.

I dag er Brig sammen med franske Zodiac de vigtigste aktører på verdensmarkedet i RIB-segmentet. Virksomheden har et bredt distributionsnetværk over hele verden.

Herhjemme forhandles Brig-både bl.a. af Pro-Safe og Leif Larsens Marine.

screenshot 2022 03 16 02.04.58Mere end 200 bådspecialister arbejder på Brigs produktionsanlæg, der ligger i byen Dergachi i Kharkov-regionen. Ingen af de ansatte blev dog ramt under det russiske angreb. Foto: Brig.
Kilde: IBI news.

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Udvalgte artikler *