fbpx

BRIG-anlæg beskudt i Ukraine

I weekenden blev produktionsanlægget hos producenten af RIB-både ramt af granater fra de russiske styrker, som forsøgte at rykke frem i den nordøstlige del af Ukraine.  

Ifølge lokale rapporter beskød de russiske angribere med artilleri mod boligområder og civil infrastruktur i og omkring den mindre by, Dergachi. Fredag ​​meddelte formanden for lokalsamfundet, Vyacheslav Zadorenko, til avisen Kharkiv Today, at mindst tre civile var blevet dræbt. 

Dagen efter fik det internationale branchemedie, IBI-news, bekræftet, at ingen BRIG-ansatte kom til skade i angrebene, kun at et lille antal både uden for bygningerne var blevet ramt. Fabrikken har været lukket i nogle uger som følge af de russiske angreb. Russerne skulle også have ramt et hospital, et kulturhus og ødelagt store dele af den kommunale infrastruktur i området.

Byen er fortsat under kontrol af Ukraines væbnede styrker, sagde rapporten fredag.

BRIGs Dergachi-anlæg er omkring 6.000 kvadratmeter stort og producerer normalt over 2.000 RIBs årligt. Det populære bådmærkes historie går tilbage til begyndelsen af 90’erne. I 1999 producerede værftet sin første RIB af glasfiber og begyndte hurtigt at nå toppen af ​​bådmarkedet. 

"Det var ikke så meget en udvikling som en revolution af RIB-konceptet", siger Neil Webster, repræsentant for den eksklusive distributør af mærket i Australien, hvor Brig-produkter udgør 70 procent af markedet for RIB-både.

I dag er Brig sammen med franske Zodiac de vigtigste aktører på verdensmarkedet i RIB-segmentet. Virksomheden har et bredt distributionsnetværk over hele verden.

Herhjemme forhandles Brig-både bl.a. af Pro-Safe og Leif Larsens Marine.

screenshot 2022 03 16 02.04.58Mere end 200 bådspecialister arbejder på Brigs produktionsanlæg, der ligger i byen Dergachi i Kharkov-regionen. Ingen af de ansatte blev dog ramt under det russiske angreb. Foto: Brig.
Kilde: IBI news.Seneste nyheder

Politiet: Har du tjekket din båd?

Sehested satser på ny start-strategi


Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Kapsejlads

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Kort nyt

Politiet: Har du tjekket din båd?

SailGP

Sehested satser på ny start-strategi

Kapsejlads

DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?

SailGP

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Kort nyt

Kan du noget med en rig? Helt unik mulighed på Skoleskibet...

Kort nyt

Gratis app: Fortællinger fra Øhavet, mens du sejler

SailGP

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Kapsejlads

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?