fbpx

X-Yachts stifter Niels Jeppesen går til Arcona Yachts

Inkluder i Newsletter: Ja

X-Yachts helt store fader og stifter Niels Jeppesen indleder, ikke kun et designsamarbejde med Arcona Yachts, men vil også fremover være at finde i bestyrelsen i Arcona Najad yachts AB.

Det skriver værftet i en pressemeddelelse, som vi har modtaget onsdag middag.

Niels Jeppesen behøver ingen dybere introduktion her på Bådmagasinet. For år tilbage bragte vi en længere portrætartikel med titlen 'Inde i Niels Jeppesens hoved' – den får du i dagens anledning, serveret i en gratis e-udgave af Bådmagasinet tilbage fra november 2015, lige her. (klik på forsiden) 11 2015 
Vi har talt med Niels Jeppesen over mobilen, som til magasinet udtaler. "Det er min lyst til stadig at beskæftige mig med båd-design der driver værket" ... Siden 2005 har Niels Jeppesen drevet sit eget Yachtdesignfirma fra Storbritannien sammen med en gruppe af specialister i design, konstruktion. "Arconas erfaring som producent af kvalitetsbåde med suveræne sejl-egenskaber er et perfekt match med min langsigtede viden og erfaring på dette område,"  siger Niels Jeppesen. 

Urban Lagnéus, for nylig udnævnt til Arcona Yachts CEO, selv en erfaren olympisk sejler med en misundelsesværdig kapsejladskarriere med 18 års erfaring i seniorlederroller hos Hallberg Rassy, ​​ser meget frem til dette nye samarbejde – han udtaler "Kombinationen af ​​vores omfattende erfaring og komplementære kompetencer inden for performance cruising vil resultere i en meget spændende fremtid for vores virksomhed, vores både og, hvad der er vigtigt, vores eksisterende og potentielle kunder."

Håkan Eksandh, ejeren af ​​Arcona Najad Yachts AB, ser virkelig frem til at arbejde sammen med en så erfaren og berømt designer. "Niels' utrolige track record vil sikre, at vi opretholder de bedste design- og byggestandarder, både i nye projekter såvel som i udviklingen af ​​vores eksisterende Arcona-modeller, hvilket sikrer, at vi fortsætter med at bygge og levere både, som folk elsker at sejle. Jeg er utrolig spændt på fremtiden for vores virksomhed,” siger Håkan.

Morten Brandt fra Bådmagasinet har talt med Kræn Nielsen, CEO hos X-Yachts som udtaler "Niels har været tilknyttet X-Yachts frem til juli i år, hvor hans konkurrenceklausul udløb - jeg var godt klar over Niels ville gå til et andet værft, men jeg havde ikke lige set at det ville blive Arcona", og fortsætter "vi er absolut på fin talefod, og der er ingen hard feeling", slutter Kræn Nielsen

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *