Snart mulighed for et grønnere sejl valg

Elvstrøm Sails lancerer snart et ny og grønnere materiale til sejl. Allerede for over et år siden blev de første eco-venlige materialer lanceret af den danske sejlmager.

”Vi glæder os over nu at kunne tilbyde endnu en mulighed med vægt på et mere bæredygtigt valg - det vi hos os kalder en EKKO option”, fortæller udviklingschef, Flemming Christensen. XRP-cruise er en laminatdug, der er blevet testet på blandt andet en Dehler 38SQ, som billederne også viser.

Genbrugsmateriale
XRP-cruise laminatdugens hovedbestanddele; UV beskyttende film, udvendig Taffeta og fibre er alle lavet på genbrugspolyester. Kombinationen af de sorte polyesterfibre og den hvide taffeta giver et lysegråt udtryk. ”Vi har over en længere periode arbejdet på at få specificeret materialet i tæt samarbejde med leverandøren. Laminatdugen bruges i trioptimale layouts og kan anvendes til flere forskellige sejltyper”, fortæller Flemming, og fortsætter -  ”Dugen kommer i 3 forskellige kvaliteter til både fra cirka 32 fod og op til cirka 50 fod. Til de helt store både stabiliserer vi dog dugen yderligere med UPE-fibre, som ikke er lavet af genbrugs materiale.”

Konkurrencedygtigt alternativ
Den nye XRP-cruise er ikke blot et mere bæredygtigt valg, men samtidig en konkurrencedygtig løsning. ”Prisen ligger på niveau med lignende high-end polyester laminatduge på markedet i dag. Vi håber, at det faktum, at du ikke behøver bekymre dig om prisforskellen gør, at flere vil tage det grønnere valg”; siger Flemming Christensen.

Dehler 38SQ testing
I starten af sommeren 2021 blev det nye materialet testet på en Dehler 38SQ og testen var overbevisende, hvis man spørger de tyske kolleger, der var involveret. Materialet viste sig meget formstabilt og nemt at rulle ud og ind. Og optisk er der ingen forskel at se if.t. til virgin materialer.

En bæredygtig rejse
Der er mange faktorer, der peger i retning af, at der vel næppe er et bedre tidspunkt end nu at sætte mere skub i de bæredygtige løsninger. ”Vi har en del fokus på bæredygtighed og arbejder løbende med at source materialer af genbrug, ligesom vi naturligvis også har øje på processerne i vores produktion generelt. Al den energi vi bruger i produktionen, kommer for eksempel fra vindenergi. På flere fronter er vi godt stillet i Danmark. Vi er naturligvis afhængige af vores partnerne i industrien. Vi erkender at vi blot er en del af løsningen, men fra vores side arbejder vi i hvert fald målrettet på den agenda,”  slutter marketingchef, Lise-Lotte Møhring Larsen.Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen