Nu kan du tanke diesel hos Mathis Skibsværft – som oplever fremgang

Efter ejerskifte sidste år har det aalborgensiske 164 årige skibsværft ligget rigtigt i den nordjyske vind med et stigende antal forespørgsler på bådreparationer, service og vedligehold fra både private og erhverv.

1. juni 2020 fik Mathis Skibsværft A/S nye ejere, da Kristian og Niels Mathiesen, solgte til Henrik Sørensen og hans Stenseminde Holding Aps. I dag, et år senere, kan Henrik Sørensen og administrerende direktør Jacob Mikkelsen, i følge en pressemeddelelse fra værftet, se tilbage på et år med fremgang på flere punkter trods pandemien.

“Jeg ser tilbage på et år hvor de ansatte i den grad bakker op om værftet, alle mand stepper op og giver den en skalle, det er nok det jeg er mest stolt af. Samtidig mærker jeg en kæmpe interesse for at værftet fortsætter og en glæde over at værftet er blevet købt af en ejer som gerne vil investere og udvikle værftet.”  lyder det fra Jacob Mikkelsen, der står for den daglige drift af Mathis Værft.

Små og store projekter
På værftet har aktiviteten ikke stået stille. Direktør Jacob Mikkelsen beretter om et hæsblæsende år, hvor der har været travlt med at honorere de mange kunder som har vist deres tillid til værftet. Det være sig eksisterende kunder samt nye kunder som har betroet sig deres kæreste eje, og et af de seneste tiltag er etablering af et tankanlæg, så du nu kan tanke diesel døgnet rundt.

Det første år er blandt andet gået med at lave større renoveringer for private. Udover det, har værftet haft kongeskibets både inde til opbevaring, hvorefter de fik den store fornøjelse af at servicere og opdatere den store Chalup fra Dannebrog. Her blev alle beslag afmonteret og dækket fik 10 nye lag lak så båden igen stråler, som den dag, den blev bygget for mere end 60 år siden.

Øget behov for nye medarbejdere
Stigningen i antallet af kundehenvendelser har øget behovet for at udvide medarbejderstaben, og det har betydet ansættelser på fire nye medarbejdere. Heriblandt er Carsten Toudal tiltrådt som sælger, hvor han har ansvaret for at varetage det stigende antal kundehenvendelser. Jacob Mikkelsen hævder, at de fortsat forventer at ansætte flere bådebyggere/skibstømre lige efter sommerferien.

Lyse fremtidsudsigter
Fremtiden tegner godt for det stolte aalborgensiske skibsværft, ifølge Jacob Mikkelsen. Han lufter ganske kort fremtidstankerne for værftet, hvor der blandt andet står større projekter på tegnebrættet, såsom nybygninger af fartøjer og yderligere udvikling af værftets faciliteter.

“Fremtiden bringer helt sikkert også nybygninger, værftet er tidligere kendt for at bygge nybygninger og det skal vi i gang med igen. Derudover er målet at få skabt et værft, hvor man som sejler kan få lavet alt omkring sin båd.”, hævder Jacob.

Mathis Værft skal være en totalleverandør for sejlerne her i Norden, samtidig med at den velkendte nordjyske kvalitet videreføres. Derfor er en del af fremtidsplanerne at opgradere værftets faciliteter yderligere.

“Vi bygger videre på kvaliteten, som Mathis Skibsværft er kendt for. Det betyder også at der i de kommende måneder/år vil ske opgraderinger af værftets faciliteter. Her er det tiltænkt at der skal udvikles motorværksted, elværksted og marine elektronik så værftet kan være totalleverandør til sejlerne.”

mathis værft b1Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen