fbpx

Verdenspremiere på 90-fods sejlbåd fra Tyskland

Inkluder i Newsletter: Ja

YYachts lancerer en 90-fod custombygget sejlbåd, der vil blive præsenteret på Cannes Yachting Festival i september. Det er en af de største sejlbåde, der nogensinde er blevet bygget i Tyskland.

Tripp 90 fra YYachts Custom Division i Greifswald er bygget på vegne af en amerikansk kunde, der ønsker at bruge yachten til kapsejlads og krydstogter verden rundt.

Designeren bag den nye båd, Bill Tripp, var ovenud begejstret under de første testsejladser: "Hun sejler usædvanligt godt. Vi har sat en høj og forbilledlig standard her sammen med Michael Schmidt Yachtbau"

Indretningen af den 29,77 meter lange og 6,80 meter brede Tripp 90 er udført af Winch Design i London. Det rummelige interiør er minimalistisk i åbent plan og drager fordel af masser af naturligt lys. Inspiration er hentet fra den amerikanske østkyst og skandinaviske påvirkninger fra midten af sidste århundrede kombineret med blødt læder og egetræsfinér.

”Stemningen udstråler diskret elegance. Det er som at være om bord på et luksushotel. Et fantastisk job," kommenterer Bill Tripp om hans kollegas Andrew Winchs præstation.

Tripp 90s skrog, dæk, overbygningsstruktur samt mast er fremstillet af kulstof. Takket være sin sofistikerede konfiguration kan båden komfortabelt betjenes af tre sejlere; thrustere yder støtte under manøvrer i lystbådehavne.

Ejeren lagde særlig vægt på dækhusets design - hans ønske var at kunne se ud over havet, mens han sad i salonen. Bill Tripp tegnede derfor en dæksalon, der ikke kun tager højde for ejerens ønske, men også oversvømmer interiøret med masser af dagslys. Ejeren ønskede desuden at prioritere bæredygtige materialer.

SPECIFIKATIONER
Længde: 29,77 m
Bredde: 6,80 m
Dybgang: 4,64 m
Displacement: 55,7 t
Ballast: 20t
Brændstoftankens kapacitet: ca. 2040 l
Sejl: ca. 411 kvm


Galleri









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *