fbpx

Verdenspremiere på 90-fods sejlbåd fra Tyskland

YYachts lancerer en 90-fod custombygget sejlbåd, der vil blive præsenteret på Cannes Yachting Festival i september. Det er en af de største sejlbåde, der nogensinde er blevet bygget i Tyskland.

Tripp 90 fra YYachts Custom Division i Greifswald er bygget på vegne af en amerikansk kunde, der ønsker at bruge yachten til kapsejlads og krydstogter verden rundt.

Designeren bag den nye båd, Bill Tripp, var ovenud begejstret under de første testsejladser: "Hun sejler usædvanligt godt. Vi har sat en høj og forbilledlig standard her sammen med Michael Schmidt Yachtbau"

Indretningen af den 29,77 meter lange og 6,80 meter brede Tripp 90 er udført af Winch Design i London. Det rummelige interiør er minimalistisk i åbent plan og drager fordel af masser af naturligt lys. Inspiration er hentet fra den amerikanske østkyst og skandinaviske påvirkninger fra midten af sidste århundrede kombineret med blødt læder og egetræsfinér.

”Stemningen udstråler diskret elegance. Det er som at være om bord på et luksushotel. Et fantastisk job," kommenterer Bill Tripp om hans kollegas Andrew Winchs præstation.

Tripp 90s skrog, dæk, overbygningsstruktur samt mast er fremstillet af kulstof. Takket være sin sofistikerede konfiguration kan båden komfortabelt betjenes af tre sejlere; thrustere yder støtte under manøvrer i lystbådehavne.

Ejeren lagde særlig vægt på dækhusets design - hans ønske var at kunne se ud over havet, mens han sad i salonen. Bill Tripp tegnede derfor en dæksalon, der ikke kun tager højde for ejerens ønske, men også oversvømmer interiøret med masser af dagslys. Ejeren ønskede desuden at prioritere bæredygtige materialer.

SPECIFIKATIONER
Længde: 29,77 m
Bredde: 6,80 m
Dybgang: 4,64 m
Displacement: 55,7 t
Ballast: 20t
Brændstoftankens kapacitet: ca. 2040 l
Sejl: ca. 411 kvm


Galleri
Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

★ Teknik

★ Sensorer kan fortælle alt

Sejlsportsliga

Ligaen har kurs mod Sydfyn - med flere både på startlinjen

Kort nyt

Højskole og sejlklub slog sig sammen i sommerferien

Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude at lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?