fbpx

Hempel tager, via opkøb - det første store skridt i deres vækststrategi

Med øjeblikkelig virkning er 'Wattyl Australia and New Zealand' nu officielt en del af Hempel, og med købet af Wattyl styrker Hempel sin tilstedeværelse i Australien og New Zealand markant.

Den 18. februar 2021 underskrev Hempel A/S en aftale om at købe den førende malingproducent Wattyl Australia and New Zealand af The Sherwin-Williams Company, verdens største producent af maling med hovedsæde i USA.

Hempel fik en formel godkendelse af de relevante myndigheder i Australien og New Zealand, og købet blev gennemført for lidt over en uge siden - den 31. marts. Wattyl er nu officielt en del af Hempel.

“Det er mig en stor glæde i dag at kunne byde Wattyl og 750 nye kolleger velkommen i Hempel- familien. Vi har mange ting til fælles, hvilket gør købet til et perfekt strategisk match. Sammen vil vi skabe en stærk platform for fortsat vækst, og vi vil gøre brug af vores viden, ekspertise og mar- kedsstyrker til fortsat at være en pålidelig partner for vores kunder i Australien og New Zealand,” siger Lars Petersson, Group President & CEO i Hempel.

Købet er en del af Hempels ambition om at fordoble sin omsætning til tre milliarder euro i 2025 som beskrevet i koncernens Double Impact-strategi.

“Vi har taget det første store skridt i vores vækststrategi, som vil resultere i lederpositioner i udvalgte segmenter og geografiske regioner. Med Wattyl som en del af Hempel får vi en stærk tilstedeværelse i Australien og New Zealand, samtidig med at vi forfølger vores strategiske ambitioner for segmenterne husmaling, infrastruktur og energi i vores Syd- og Østasien-region,” konkluderer Lars Petersson.

Wattyl har en årlig omsætning på 150 millioner euro og har været et velkendt navn i Australien og New Zealand i over 100 år.

Om Wattyl
• Etableret: 1915
• Medarbejdere: 750
• Omsætning: EUR 150 mio.
• Hovedkvarter i Baulkham Hills, Sydney, New South Wales
• To fabrikker (Kilburn, South Australia og Footscray, Victoria)
• Fem distributionscentre (4 i Australien, 1 i New Zealand)
• Næsten 100 egne butikker
• Brands: Wattyl, Wattyl Protective Coatings