Det amerikanske motorbådssalg i forrygende fremgang

Ny rapport viser et rekordsalg af nye motorbåde i USA i løbet af efteråret 2020.

Den førende sammenslutning af virksomheder i fritidsbådsindustrien i Nordamerika, National Marine Manufacturers Association (NMMA) rapporterer om et forrygende salg af nye motorbåde i USA i oktober: Tallene viser en stigning på hele 18 procent i forhold til september, og en stigning på 30 procent i forhold til året på sæsonkorrigeret basis.

NMMA-medlemsvirksomheder producerer mere end 80 procent af de både, motorer, trailere, tilbehør og redskaber, der bruges af bådejere og lystfiskere i USA og Canada.

Fra år til dato blev der solgt mere end 291.000 nye motorbåde, hvilket overstiger det samlede salg i 2019.

– 2020 har været et betydningsfuldt år for bådesalget, på trods af forstyrrelser som følge af Covid-19-pandemien, udtaler Vicky Yu, NMMA's direktør for business intelligence. Han tilføjer:

– Vi forventer, at det nye detailsalg af motorbåde vil nå højder, der ikke er set siden før den store recession i 2007, hvilket bekræfter, at amerikanerne vendte sig mod sejlsport i år for på en sikker måde at have kvalitetstid sammen med sine nærmeste under hjemlige forhold.

Ifølge NMMA forstærkede salget af nye personlige vandfartøjer, runabouts, krydsere og jetbåde væksten i oktober med tocifrede salgsforøgelser ’Year over year’.

Kilde: NMMA