Alukin Boats styrker produktionen i Sverige og Finland

Den svenske producent af aluminiumsbåde, Alukin Boats, udvider og rekruttering er i gang i Norrtälje og til fabrikken i Ähtäri i Finland. 

Alukin Boats Sweden AB har siden starten i 2010 haft en stabil og vellykket udvikling, hvor produktionen af svejsede aluminiumsbåde til kommerciel brug og fritid er rodfæstet i kyst- og skærgårdsområdet Roslagen i Sverige. 

I den lille by Ähtäri midt i Finland etableres nu et dedikeret Alukin-team i Campnous fabrik til at bygge nogle af Alukins bådmodeller, der distribueres på det nordiske marked. Der er en historisk stærk bådebygningstradition omkring byen, hvor flere af Finlands førende bådmærker produceres.  

– På grund af stor efterspørgsel er vi nødt til at øge vores kapacitet for at imødekomme behovet for Alukins fuldsvejsede aluminiumsbåde på markedet. Vi er begyndt at rekruttere engagerede og kompetente medarbejdere til bådproduktioner både i Sverige og i Finland. Først aluminiumsvejsere og montører, og derefter også en produktionschef til Norrtälje, siger Maria Nikula, administrerende direktør for Alukin Boats Sweden ab.

Alukin har været en del af Nimbus Group siden 2018, som i dag er en af ​​Europas førende bådproducenter med syv mærker i sin portefølje. Deres produktion i Campnous fabrik i den finske by Ähtäri blev startet i 2019, og nu arbejdes der med at udvide samarbejdet.

– Det er en meget spændende rejse, hvor vi udveksler erfaringer med hinanden i begge produktionsfaciliteter. Også i udviklingsarbejdet, hvor vi finder mange gensidige fordele, hvilket betyder, at vi kan levere et uovertruffen produkt, siger Maria Nikula hos Alukin Boats Sweden AB.

De fleste af de aluminiumsbåde, der sælges i Nordeuropa, er bygget i midten af ​​Finland i Ähtäri, som også er hjemsted for Buster og Silver - samt altså Campnou, der er førende i kontraktfremstilling af aluminiumsskrog og dele til dem. Campnou står bl.a. bag den nye Falcon-aluminiumsbådserie af Bella Boats-, Yamarin Cross- og XO-både.

 Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Udvalgte artikler *


Produktnyt