fbpx

Alukin Boats styrker produktionen i Sverige og Finland

Inkluder i Newsletter: Ja

Den svenske producent af aluminiumsbåde, Alukin Boats, udvider og rekruttering er i gang i Norrtälje og til fabrikken i Ähtäri i Finland. 

Alukin Boats Sweden AB har siden starten i 2010 haft en stabil og vellykket udvikling, hvor produktionen af svejsede aluminiumsbåde til kommerciel brug og fritid er rodfæstet i kyst- og skærgårdsområdet Roslagen i Sverige. 

I den lille by Ähtäri midt i Finland etableres nu et dedikeret Alukin-team i Campnous fabrik til at bygge nogle af Alukins bådmodeller, der distribueres på det nordiske marked. Der er en historisk stærk bådebygningstradition omkring byen, hvor flere af Finlands førende bådmærker produceres.  

– På grund af stor efterspørgsel er vi nødt til at øge vores kapacitet for at imødekomme behovet for Alukins fuldsvejsede aluminiumsbåde på markedet. Vi er begyndt at rekruttere engagerede og kompetente medarbejdere til bådproduktioner både i Sverige og i Finland. Først aluminiumsvejsere og montører, og derefter også en produktionschef til Norrtälje, siger Maria Nikula, administrerende direktør for Alukin Boats Sweden ab.

Alukin har været en del af Nimbus Group siden 2018, som i dag er en af ​​Europas førende bådproducenter med syv mærker i sin portefølje. Deres produktion i Campnous fabrik i den finske by Ähtäri blev startet i 2019, og nu arbejdes der med at udvide samarbejdet.

– Det er en meget spændende rejse, hvor vi udveksler erfaringer med hinanden i begge produktionsfaciliteter. Også i udviklingsarbejdet, hvor vi finder mange gensidige fordele, hvilket betyder, at vi kan levere et uovertruffen produkt, siger Maria Nikula hos Alukin Boats Sweden AB.

De fleste af de aluminiumsbåde, der sælges i Nordeuropa, er bygget i midten af ​​Finland i Ähtäri, som også er hjemsted for Buster og Silver - samt altså Campnou, der er førende i kontraktfremstilling af aluminiumsskrog og dele til dem. Campnou står bl.a. bag den nye Falcon-aluminiumsbådserie af Bella Boats-, Yamarin Cross- og XO-både.

 









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *