Ny Kat på vej fra Holland

Vaan Yachts i Holland vil bygge endnu en bæredygtige katamaran – lidt større end den, der skal testes til foråret.

Vaan Yachts, der bygger genanvendelige katamaraner i aluminium, oplyser, at de inden længe begynder at bygge en katamaran på 49 fod.
– Vi er endelig på vej. Dette har ikke været et let år, siger ejer Igor Kluin og henviser til de mange benspænd fra Covid-19 pandemien.

Den nye VAAN R5 er endnu ikke blevet præsenteret med billeder, men den kommer til designmæssigt at ligge i samme produktlinje som VAAN R4, der skal prøvesejles i foråret 2021 med levering året efter. Storebror R5 er planlagt til at foretage de første testsejladser umiddelbart efter R4 i løbet af sommeren.

– Med 49 fod bliver R5 den perfekte størrelse til langture på åbent hav og som familiebåd med god plads. Og naturligvis bliver R5 ligesom R4 fremstillet af reelt bæredygtige og cirkulære materialer som genanvendt aluminium, FSC-certificeret kork, planteerstatninger for læder (ananasblade og andre biologiske materialer) - ligesom den vil være elektrisk drevet, tilføjer Igor Kluin.

Vaan er et nyt hollandsk mærke af aluminiumskatamaraner, som ikke kun har stor holdbarhed og er genanvendelige, men også for en stor del bygget af genbrugsmaterialer. Skrog og dæk har fået nyt liv fra at være kasserede vinduesrammer, trafikskilte og nummerplader.

I den miljørigtige ånd bygges VAAN-yachterne ved at anvende kompositskrog af aluminium og træmaterialer, der kan genbruges og ikke kræver forme. R4’eren på 42 fod (12,80 m) til 399.000 euro har i øvrigt vundet en pris for sit design. Se den i billedgalleriet herunder.

På den hollandske producents hjemmeside finder man følgende statement: Hvert år skrottes 80.000 både i Europa alene. Af disse 80.000 bliver kun 2.000 strippet. De resterende 78.000 brændes i forbrændingsanlæg og forårsager massive CO2-emissioner. Hos Vaan Yachts mener man, at dette skal og kan ændres til det bedre. Hvordan sådan en båd bjærger sig i hårdt vejr, er endnu ikke afprøvet.

VAAN R5
Længde: 14,95m (49ft)
Bredde: 7,99m
Personer: 6-10
Fremdrift: Elektrisk
Priser: fra 699.000 euro.Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Udvalgte artikler *


Produktnyt