fbpx

Ny Kat på vej fra Holland

Inkluder i Newsletter: Ja

Vaan Yachts i Holland vil bygge endnu en bæredygtige katamaran – lidt større end den, der skal testes til foråret.

Vaan Yachts, der bygger genanvendelige katamaraner i aluminium, oplyser, at de inden længe begynder at bygge en katamaran på 49 fod.
– Vi er endelig på vej. Dette har ikke været et let år, siger ejer Igor Kluin og henviser til de mange benspænd fra Covid-19 pandemien.

Den nye VAAN R5 er endnu ikke blevet præsenteret med billeder, men den kommer til designmæssigt at ligge i samme produktlinje som VAAN R4, der skal prøvesejles i foråret 2021 med levering året efter. Storebror R5 er planlagt til at foretage de første testsejladser umiddelbart efter R4 i løbet af sommeren.

– Med 49 fod bliver R5 den perfekte størrelse til langture på åbent hav og som familiebåd med god plads. Og naturligvis bliver R5 ligesom R4 fremstillet af reelt bæredygtige og cirkulære materialer som genanvendt aluminium, FSC-certificeret kork, planteerstatninger for læder (ananasblade og andre biologiske materialer) - ligesom den vil være elektrisk drevet, tilføjer Igor Kluin.

Vaan er et nyt hollandsk mærke af aluminiumskatamaraner, som ikke kun har stor holdbarhed og er genanvendelige, men også for en stor del bygget af genbrugsmaterialer. Skrog og dæk har fået nyt liv fra at være kasserede vinduesrammer, trafikskilte og nummerplader.

I den miljørigtige ånd bygges VAAN-yachterne ved at anvende kompositskrog af aluminium og træmaterialer, der kan genbruges og ikke kræver forme. R4’eren på 42 fod (12,80 m) til 399.000 euro har i øvrigt vundet en pris for sit design. Se den i billedgalleriet herunder.

På den hollandske producents hjemmeside finder man følgende statement: Hvert år skrottes 80.000 både i Europa alene. Af disse 80.000 bliver kun 2.000 strippet. De resterende 78.000 brændes i forbrændingsanlæg og forårsager massive CO2-emissioner. Hos Vaan Yachts mener man, at dette skal og kan ændres til det bedre. Hvordan sådan en båd bjærger sig i hårdt vejr, er endnu ikke afprøvet.

VAAN R5
Længde: 14,95m (49ft)
Bredde: 7,99m
Personer: 6-10
Fremdrift: Elektrisk
Priser: fra 699.000 euro.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *