Kommer der vind i sejlene, igen?

Spørger man Elvstrøm Sails, er der et klart billede af, at de danske sejlere holder sejlerferien i de danske farvande i år.

”Det er vel i virkeligheden ret naturligt, at det er det mønster vi ser”, fortæller Christian Due Hammerhøy, salgschef hos Elvstrøm Sails i Aabenraa, og fortsætter - at sæsonstarten skubber sig i år, kommer vi ikke uden om, men mon ikke sommerferien alligevel skal holdes. Vi fornemmer i hvert fald i markedet herhjemme, at det bliver i Dansk farvande.”

Hos sejlloftet i Aabenraa holder man dampen oppe, og med al produktioner under samme tag, og en leveringstider på 4-5 uger, så er det altså stadig muligt at komme på vandet til sommer med nye sejl.

Direktør, Niels Bjerregaard fortæller; ”Situationen generelt er naturligvis helt uden sidestykke, og kalder på alle sejl sættes ind for at holde kadencen oppe. Heldigvis er vi i skrivende stund ikke ramt af stort frafald på grund af sygdom, og vi har haft en marts måned, hvor vi har haft rigtig godt gang i produktionen. Jeg tør ikke spå om, hvordan ordreudviklingen fortsætter, men uanset hvad, er vi hos Elvstrøm Sails i en ret unik situation ved at have egen design og produktion in-house. Selvfølgelig bliver vi som virksomhed påvirket af, at flere lande er sat så markant på pause, men i forhold til det danske marked oplever vi fortsat en lyst til at købe nye sejl. Og vi kan med glæde sige, at vi kan levere.”

Syddanmark har en lang tradition for maritim produktion, og huser blandt andre flere af de ledende danske bådværfter. ”Vores nærhed til, vores tætte relation og vores løbende leverancer til Dragonfly, X-Yachts, Nordship/Faurby samt Nordborg Bådbyggeri gør os i stand til at følge markedsudviklingen tæt og især gør det os i stand til at være fleksible og tilstede, når der er behov for det hos vores OEM-kunder, fortsætter Christian Due Hammershøy.

Den sønderjyske sejlproducent har løbende investeret i produktionen i Danmark og helt strategisk på at have produktionen tæt på nærmarkederne i Europa. I Aabenraa har man i størrelsesordenen 7.000 m2 sejlloft /produktion.