Hos X-Yacht er optimismen intakt - status fra Haderslev

Verden er udfordret ’Big Time’, erhvervslivet kæmper, mange typer virksomheder er tvangslukkede - men hos X-Yacht er optimismen stadig intakt.

Klargøring af både
På trods af nye udfordringer i forbindelse med hele verdens nye situation, så ligger værftet i Haderslev ikke på den lade side. Riggerteamet har travlt med at klargøre - både de nye solgt både, samt de både som har været til vinteropbevaring.

x rigger

Hos X-Yachts i Haderslev er der stadig travlt med at få klargjort både til levering. 

Levering på lad
De udenlandske kunder er naturligvis ramt F at grænserne er lukket. Deres både kommer uundgåeligt til at stå lidt længere på kajen end forventet. Det er vanskeligt at retfærdiggøre en rejse til Danmark for at hente sin båd i disse tider. Det har betydet, at nogen af kunderne har ændret planer om at sejle fra værftet i deres nye båd - og har bedt X-Yachts om at sende båden på lastbil.

Produktionen af X’er fortsætter
I naturlig respekt for Corona-restriktionerne, arbejdes der for fuld udblæsning i produktionen på værftet i Haderslev, og serviceteamet klargør vinteropbevaringsbåde som vanligt på denne tid af året. Forsyningssituationen forløber indtil videre også uden negative udsving.

X-Yachts har underleverandører i hele verden, hvilket har givet visse udfordringer og nødvendiggjort afsøgning af alternativer, hvis produktionen i den pågældende virksomhed har været nød til at lukket ned. Men indtil videre har værftet været forskånet for at skulle annullere produktionsaktiviteter af den grund.

”Det kræver, at vi holder tungen lige i munden, når vi skal koordinere udleveringerne af bådene”, fortæller CEO Kræn Brinck Nielsen. ”Blandt andet overleverer vi på fredag (i går, red.) en ny båd, der ganske enkelt bliver sejlet til Heiligenhafen Marina i Flensborg, leveret af en af vores medarbejdere, som helt sikker bliver mødt af en forventningsfuld tysk kunde. Andre både bliver afrigget for at blive sat på en lastbil, og endnu andre får lov at blive på kajen ved værftet, indtil grænserne igen åbnes i verden”, forklarer Kræn.

Sælger stadig både
Værftets døre er i disse uger lukket for offentligheden, men skulle man få lyst til at se sin drømmebåd, kan det arrangeres under ordnede forhold.

”Vores interne salgsstab arbejder enten fra værftet eller hjemme, og det er altid muligt at komme i kontakt med en sælger, hvis man har spørgsmål til købet af en båd. Vores globale forhandlernetværk arbejder ufortrødent videre fra egne bopæle, så kunderne vil ikke opleve nævneværdige ændringer. Men indtil videre har vi løst de udfordringer Covid-19 har givet os, så vi er fortsat optimistiske her i Haderslev”, slutter Kræn Brinck Nielsen.

x vinteropbevaring

Nogle af bådene sejles fra Haderselv, andre leveres på Lastbil, mens nogel må vente på pladsen ved værftet i Haderslev.