Elvstrøm Sails opkøb skaber rekord resultat

Related Articles: Hvilken farve har din drøm?

Elvstrøm Sails har afsluttet sit seneste regnskab (2017/2018) med en markant fremgang i både omsætningen og resultatet. Resultatet før skat er mere end 3-doblet og endte på hele 9,1 million danske kroner, mod sidste års resultat før skat på dkk 2,8mio. Samtidig er omsætningen også steget markant, og sætter en ny rekord for koncernen. 

CEO Niels Bjerregaard forklarer til pressen: 'Vi har generelt forbedret indtjeningen i virksomheden. Opkøbet i Frankrig i fjor har en stor andel af og indflydelse på den positive udvikling. Vi har set en meget positiv fremgang i den franske forretning, også mere positiv end vi havde forventet'.

Elvstrøm Sails overtog aktiviteterne af søstervirksomheden Elvstrøm Sails Frankrig sidste år i september, og har siden overtagelsen arbejdet intenst på at lægge de to virksomheder sammen. Niels Bjerregaard fortsætter: 'Udover adgang til verdens største sejl-marked, så har vi kunnet høste en række fordele af opkøbet i Frankrig. Og vi har mere, vi kan hente, hvad angår synergier, som vil påvirke koncernen positivt'.

Som du i juledagene kunne læse om her på baadmagasine.dk - så har Elvstrøm Sails netop lanceret et helt nyt globalt produkt-koncept under sloganet ”What is the colour of your dream!”. 'En af opgaverne vi har arbejdet på det sidste års tid, har været at skabe én fælles global produkt platform. Med vores seks nye og unikke produkt-segmenter, som hver indeholder de produkter, der skal til for at realisere vores kunders drømme, er vi kommet et langt stykke', siger Marketing Manager Lise-Lotte Møhring-Larsen.

Niels Bjerregaard understreger dog: 'Vores branche er ikke præget af nævneværdig vækst. Globalt er der nok nærmere tale om en stagnation, når vi snakker salg af sejlbåde og udstyr til sejlbåde. Vi er meget følsomme overfor konjunkturerne, og fortsat politisk uro flere steder i verden vil kunne påvirke efterspørgslen efter sejlbåde og udstyr. Den udvikling vi har været igennem og den størrelse vi har i dag, gør dog, at vi står stærkere nu end vi gjorde for år tilbage. Og det skyldes i høj grad vores trofaste kunder, som vi er taknemmelig for støtter op om vores brand.'

Elvstrøm Sails forventninger til det kommende regnskabsår er dog ikke på niveau med det netop afsluttede regnskabsår. Niels Bjerregaard forklarer; 'Vi synes fortsat, at der er for meget kapacitet i vores industri, og det kan til dels ses i det prispres, som består. Vi er derfor lidt forsigtige, hvad angår den nærmeste fremtid. Når det så er sagt, så giver vores nuværende performance og størrelse os muligheden for at fortsætte med udviklingen af vores distribution samt udvikling af ny teknologi og spændende produkter til vores kunder' afslutter Niels Bjerregaard.

produktion elvstromsails

Elvstrøm Sails i Aabenraa kommer ud af seneste regnskabsår med et meget flot resultat på hele 9.1 mio. Dkr.