fbpx

Schultz Sejlmageri: 120 års jubilæum og generationsskifte

Inkluder i Newsletter: Ja

Schultz Sejlmageri har været i samme families eje i fire generationer, og i år kan firmaet fejre 120 års jubiluæm. Det skal naturligvis fejres ved en reception fredag den 3. november fra 13.00-17.00. Festlighederne fejres i lokalerne på Hessely 8 i Kolding. "Det vil glæde os at se forretningsforbindelser,
kunder og venner af huset. Der bliver plads til god sejlersnak og lidt godt til ganen", fortæller Nicolai Schultz.

Historien kort fortalt

Schultz Sadelmageri blev grundlagt i 1897. Produktionen bestod i mange år af seletøj og kalecher til egnens mange hestetrukne køretøjer og udstyr til staldene ved Koldinghus.

Sadelmagermester M O Sornsen

Det hele startede i Laasbygade. Ervind Walther Schultz overtager M.O: Madsens virksomhed i 1942.

Men tiden står ikke stille, og det samme gjorde udviklingen heller ikke. Automobiler fandt indpas i bybilledet og efterspørgslen på udstyr til hestetrukne køretøjer faldt - Schultz Sadelmageri måtte tilpasse sig tiden, hvis de skulle overleve på sigt. Virksomheden begyndte at fremstille kalcher og autoindtræk til bilerne, og i 1960erne begyndte man så at arbejde med nogle af værfter, der lå i lokalområdet. I samarbejde med disse værfter udviklede Schultz Sadelmageri bådkalecher til mange forskellige bådtyper.

Da virksomheden i 1997 kan fejre 100 års jubiluæm, er auto og møbelpolstring, herunder salonhynder udfaset på grund af pladsmangel. Det sidste sæt seletøj til en hest forlader også virksomheden, der satses nu udelukkende på bådkalecher. I 2008 skifter virksomheden navn fra sadelmager til sejlmager, idet man nu også rådgiver, sælger og reparerer sejl.

Domicil1

Virksomhedens domicil på Hessely 8 i Kolding.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *