fbpx

Dinex sætter kurs mod nyt innovativt samarbejde

Stærkt fynsk partnerskab er indgået mellem den globale cleantech virksomhed, Dinex, og det nyopstartede GoSail. Som samarbejdspartner støtter Dinex ikke kun lokalsporten i Middelfart-området, men giver samtidig det omkringliggende erhvervsliv en unik mulighed for teambuilding og udfordring af kommunikations- og samarbejdsevner i et barskt miljø.

Teambuilding til søs

GoSail bruger sejlads som et udviklingsværktøj både for grupper og individuelle samt tilbyder kurser og arrangementer til virksomheder. GoSail er nyopstartet men med et stærkt fundament. De to stiftere er nemlig to meget erfarne herrer, som har samarbejdet omkring udvikling af mennesker på havet i mere end 13 år. Duoen består af Søren M. Laugesen og Jens Henrik Lund, som foruden driften af eventvirksomheden også har stået for rekrutteringen og afviklingen af alle de store sejlsportsmesterskaber afholdt i Middelfart de seneste 10 år.

Der er tale om et perfekt match. Familien Dinesen har været engageret i sejlsporten i mange år, og forstår både sporten og bådenes kommercielle potentiale. Vi ser store muligheder i at udnytte hinandens kompetencer, og er glade for samarbejdet. Dinex tør afprøve nye løsninger og ser mulighederne for GoSail”, udtaler Jens Henrik Lund, Partner i GoSail.

Entreprenørånd helt ud til fingerspidserne

Dinex er ikke bange for at gå forrest og er kendt i branchen for deres innovative løsninger bl.a. med deres nye patenteret teknologi Eminizer(R), som reducerer udledning yderligere sammenlignet med nutidens lovkrav, og derudover reducerer både størrelse og vægt med 50%. Dinex er ikke kun i stand til at se mulighederne i deres egen branche, men også udenfor branchen. ”Mange virksomheder kan lære af Dinex og deres helt ekstraordinære måde at skabe relationer med kunderne samt udvikle disse når bølgerne går højt”, udtaler Jens Henrik Lund.

Udfordring, der skaber relationer – og forretning

Dinex bruger GoSail aktivt til at skabe relationer til kunder samt udvikle og udfordre dem i fællesskab med medarbejdere. ”Det er en stor oplevelse for alle som bliver kastet ud i det. Samtidig er det en helt unik mulighed for at skabe en tæt relation til vores kunder, og vi oplever at vores medarbejdere knytter et stærkt bånd til kunderne efter en tur på vandet”, fortæller Torben Dinesen.

Dinex udfordrer kinesisk storkunde på vandet

Den 18. juni 2017 havde Dinex deres største kinesiske kunde, Dongfeng, med på vandet. Dongfeng har ca. 20% markedsandel af det kinesiske lastbilsmarked, og er dermed en særdeles vigtig kunde for Dinex. Dongfeng har ca. 150.000 medarbejdere, og omsatte for ca. 15,6 milliarder kroner i 2016.

En meget formel kinesisk forretningskultur og Dongfengs størrelse har dog ikke afskrækket Dinex fra at udfordre kineserne, og det med god grund. Dinex havde nemlig endnu en succesfuld dag på vandet i juni. ”Vi havde også kineserne med for et par år siden og det var en kæmpe succes, som de stadig snakker om når vi møder dem på kontoret i Kina. Ved samme event udleverede vi gummistøvler til dem, som de tog med hjem. Gummistøvlerne var sådan et stort hit, at jeg på min efterfølgende rejse til Kina måtte have ekstra med i kufferten”, fortæller Torben Dinesen

Dinex og Dongfengs team dystede i to Dinex både, hvor vinderne fik overrakt medaljer og blev hyldet.

Koncepterne matcher

Sejlads er en klimavenlig aktivitet, hvor man bruger naturens kræfter, hvilket er helt i tråd med Dinex cleantech produkterne, som reducere luftforurening. GoSail’s koncept er at tilbyde udviklende oplevelser, og det er også noget Dinex vil benytte sig af også i fremtiden. ”Jeg kan kun anbefale at flere virksomheder udfordrer sig selv og invitere på en ”Vikinge-tur”. Det er mere effektfuldt end traditionel teambuilding som vi kender det idag. Her bliver man for alvor tvunget til at påtage sig en rolle i teamet og alle bliver ”tvunget” til at samarbejde. Kan man ikke det, så lykkedes man ikke, og det er en sund læring at få i fællesskab med sine kollegaer og kunder, som man skal hjælpe i dagligdagen”, afslutter Torben Dinesen.

Om Dinex

Dinex udvikler og producerer udstødnings- og emissions løsninger til OEM leverandører af lastbiler og entreprenør maskiner i hele verden, samt reservedele og udstødningssystemer til eftermontering på tunge kørertøjer. Dinex opererer med ca. 1200 ansatte i mere end 16 lande og har et globalt produktions set up i USA, Kina, Rusland og Europa.

Læs mere på dinex.dk og gosail.dk
Seneste nyheder

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Udvalgte artikler *