Maritimt Center Helsingør bliver dansk forhandler af Italia Yachts

Maritimt Center i Helsingør har per 5. april 2017 fået forhandlingen af Italia Yachts, som på kort tid har gjort sit indtog inden for premium-segmentet af performance-cruisere. Italia Yachts har vundet VM i ORCi de seneste to år med deres 9,98 model. Værftet har vundet ”Yacht of the year”-titlen med deres 13,98 model og været nomineret samt vundet flere andre priser.

Trekløver bag designet

Designertemaet bag Italia Yachts er ført an af Franco Corazza, som har flere europæiske mesterskaber og et verdensmesterskab på CVet sammen med Matteo Polli (designer af M37) og Maurizio Cossutti (optimeringsekspert inden for kapsejladsbåde). Målet for de tre herrer har fra starten været at designe eksklusive og velsejlende både med de håndværksmæssige kvaliteter som ellers ofte fravælges i branchen. Derfor er en Italia Yacht lavet med rigtigt teak, kulfiber, customdesignede beslag og meget mere.

Skærmbillede 2017 04 19 kl. 19.09.35

Der er kælet for detaljerne på en Italia Yacht

"Ved et besøg på bådværftet i Venedig/Chioggia fornemmes med det samme den energi og passion, som bådene bygges med, og en snak med Franco giver hurtigt et tydeligt indtryk af, at der er tænkt over alle detaljer i design- og byggeproces", fortæller Mads Elleskov fra Maritimt Center, der ser frem til at få den første model hjem fra Italien.

Ny Club version

Serien af Italia Yachts begynder med 9,98-typen, som har vundet de seneste to års ORC-verdensmesterskaber. Mads Elleskov uddyber: "Båden, som har vundet, er standardudstyret og er dermed ikke en ekstrem båd – den er blot designet som en vinderbåd. På baggrund af dette har Franco udviklet en Club-version med lidt mere komfort og med ratstyring i stedet for ror. Denne Club-version har netop haft verdenspremiere, og det er den type, som vi får til landet i midten af juni måned som vores første demobåd".

Skærmbillede 2017 04 19 kl. 19.14.50

Italia Yachts Club 9.98 bliver den første båd, som Maritimt Center i Helsingør får hjem.

Næste model i serien er den velsejlende 10,98-type, som var den første båd Franco designede, og som solgte fem stykker på hans første udstilling. Derefter følger 12,98-typen, som netop har haft premiere, og som straks blev nomineret til ”European yacht of the year” i 2017. Den fantastiske 13,98-type blev vinder af ”European Yacht of the year i 2013”, og som sidste båd i serien findes den luksuriøse 15,98-type, som byder på 55 fod ekstravagance. Fælles for alle bådene fra 10,98- til 15,98-typerne er, at det er samme kvalitet af materiale, støbning af skrog, 10 mm teak og meget mere.

"Vi ser disse Italia Yachts som et nyt og spændende mærke for de danske sejlere, der er vant til at købe velbyggede både fra X-yachts, Luffe Yacht eller Arcona", fortæller Mads Elleskov fra Maritimt Center i Helsingør.

Kom og prøv

Italia Yachts præsenteres på det danske marked med den nye Italia Yachts Club 9,98 i juni måned. I samarbejde med One Sails bliver der mulighed for at komme ud at sejle og fornemme sejlegenskaberne i denne nye bådmodel, der allerede har begejstret i det meste af Europa.

På den flydende udstilling i Ishøj Havn forventes det, at der ud over den nye 9,98-type også kan fremvises en 13,98 i samarbejde med den tyske importør.

Bådene kan i øvrigt ses på værftets hjemmeside italiayachts.it.